Place all ingredients in a visible place. Grind walnuts. Prepare a blender and baking tray.
Выложите все ингредиенты на видное место. Измельчите герцкие орехи. Подготовьте блендер, противень.
Prepare the dough. Break two eggs into a bowl, beat, add yeast, melted butter and water. Stir, gradually add flour and salt. Knead the dough until it reaches a homogeneous consistency. Leave the dough to rest in a warm place for 10 minutes.
Подготовьте тесто. Разбейте два яйца в миску, взбейте, добавьте дрожжи, топленое масло и воду. Перемешайте, постепенно добавьте муку и соль. Вымешивайте тесто, пока оно не станет однородной консистенции. Оставьте тесто на 10 минут в тепле отдохнуть.
Prepare the filling. Add 1 egg to chopped walnuts, mix with sugar until smooth.
Подготовьте начинку. В измельченные герцкие орехи, добавьте 1 яйцо, смешайте с сахаром до однородной массы.
Prepare the baklava for baking. Grease a baking sheet with butter. Divide the finished dough into 6 equal parts. Roll out each piece into a thin layer. Grease each layer of dough with the nut-sugar filling, not reaching the edges. Place one layer on top of the other on a baking sheet, placing the last layer with the filling on the bottom. Brush the surface of the baklava with butter and cut the top layer into diamonds of the same size.
Подготовьте пахлаву к выпечке. Смажьте противень сливочным маслом. Готовое тесто разделите на 6 равных частей. Раскатайте каждую часть тонким слоем. Каждый пласт теста смажьте орехово-сахарной начинкой, не доходя до краев. Выложите на противень один пласт поверх другого, последний слой расположите начинкой в низ. Смажьте поверхность пахлавы сливочным маслом и разрежьте верхний слой на ромбики одинакового размера.
Bake the baklava. Bake baklava in the oven at 180℃ for 35 minutes. Remove the baklava from the oven and brush it with honey. Place in the oven again and bake for another 7 minutes.
Запеките пахлаву. Запекайте пахлаву в духовке при температуре 180℃ 35 минут. Достаньте пахлаву из духовки и смажьте ее медом. Поставьте в духовку снова и выпекайте еще 7 минут.
Serve the finished baklava with tea.
Готовую пахлаву подавайте к чаю.