Rinse the lentils under running water. Peel the garlic. Get your immersion blender and coffee grinder ready. Conveniently place the necessary ingredients on the table.
Чечевицу промойте под проточной водой. Чеснок очистите. Приготовьте погружной блендер и кофемолку. Удобно разложите на столе необходимые ингредиенты.
Prepare lentil puree. Fill the lentils with water in a ratio of 1:2. Place over low heat and simmer, covered, until completely softened: approximate cooking time 25 minutes. Season with salt. Puree the lentils using an immersion blender.
Приготовьте чечевичное пюре. Чечевицу залейте водой в соотношении 1:2. Поставьте на слабый огонь и варите под крышкой до полного размягчения: ориентировочное время готовки 25 минут. Приправьте солью. Разомните чечевицу в пюре при помощи погружного блендера.
Prepare hummus dressing. Add tahini, garlic, lemon juice and oil to the lentil paste. Pepper to taste. Mix thoroughly.
Приготовьте заправку для хумуса. Добавьте в чечевичную пасту тахини, чеснок, влейте лимонный сок и масло. Поперчите по вкусу. Тщательно перемешайте.
Place lentil hummus in bowls, make shallow grooves on top in random order, sprinkle with sesame seeds and ground paprika. Since only natural ingredients are used to make hummus, the product has a short shelf life. Lentil paste is stored in the refrigerator in a closed container for no more than 5 days.
Выложите хумус из чечевицы в пиалы, сверху сделайте в произвольном порядке неглубокие бороздки, посыпьте их кунжутными семечками и молотой паприкой. Поскольку для приготовления хумуса используются только натуральные ингредиенты, срок годности продукта невелик. Чечевичную пасту хранят в холодильнике в закрытой емкости не более 5 дней.