Conveniently arrange all the ingredients. Defrost the squid carcasses, clean them of films. Wash the lemon and dill. Take out the deep fryer.
Удобно разложите все ингредиенты. Разморозьте тушки кальмаров, очистите их от пленочек. Лимон и зелень укропа помойте. Достаньте фритюрницу.
Prepare the squid. Cut the squid carcasses into rings 1-2 cm wide. Place the chopped squid in a deep bowl, add salt and pepper. Squeeze the juice from half a lemon. Stir and marinate for 30 minutes.
Подготовьте кальмаров. Нарежьте тушки кальмаров кольцами шириной 1-2 см. В глубокую миску положите нарезанных кальмаров, добавьте соль и перец. Выдавите сок из половины лимона. Перемешайте и поставьте на 30 минут мариноваться.
Prepare the batter. Lightly beat the eggs in a deep bowl. Add flour to the marinated squid and stir. Place breadcrumbs on a separate plate.
Приготовьте кляр. Слегка взбейте яйца в глубокой миске. К маринованным кальмарам добавьте муку и перемешайте. Панировочные сухари насыпьте в отдельную тарелку.
Deep fry the squid rings. If you have a deep fryer, use it. Another way is to use a deep frying pan with a lot of vegetable oil. Take a squid ring, dip in egg and roll in breadcrumbs. Place in hot oil. Do this with your entire batch of squid rings. Fry for no more than 2 minutes. Place the finished rings on a paper towel to remove excess fat.
Обжарьте кольца кальмаров во фритюре. Если у вас есть фритюрница, воспользуйтесь нею. Другой способ — глубокая сковорода с большим количеством растительного масла. Возьмите кольцо кальмара, обмакните в яйцо и обваляйте в панировочных сухарях. Положите в раскаленное масло. Сделайте это со всей партией колец кальмара. Обжаривайте не более 2 минут. Положите готовые кольца на бумажное полотенце, чтобы убрать лишний жир.
Juicy and soft squid rings are good served with sauce. Pour Tar-Tar sauce or any other sauce of your choice into the gravy boat. Garnish the dish with squid rings with sprigs of fresh dill.
Сочные и мягкие кольца кальмара хорошо подавать с соусом. Налейте в соусник соус Тар-Тар или любой другой на свой вкус. Украсьте блюдо с кольцами кальмара веточками свежего укропа.