Conveniently arrange all the ingredients.
Удобно разложите все ингредиенты.
Prepare the squid and batter. Cut the cleaned squid into rings about 5 mm thick. In a separate bowl, mix salt, pepper, flour, egg and water. Mix well. The batter should be quite liquid. Adjust thickness with flour and water. Place breadcrumbs on a separate plate.
Подготовьте кальмаров и кляр. Нарежьте очищенных кальмаров колечками толщиной около 5 мм. В отдельной миске смешайте соль, перец, муку, яйцо и воду. Хорошо перемешайте. Кляр должен получиться довольно жидким. Регулируйте густоту мукой и водой. Панировочные сухари насыпьте в отдельную тарелку.
Fry the squid rings. Pour three fingers' worth of vegetable oil into a deep frying pan. Heat oil over medium heat. Dip the rings in the batter and then roll in breadcrumbs. Place several of these rings in hot oil. Fry for about 2 minutes. Do not overcook, otherwise the squid will be very tough. Place the crispy rings on a paper napkin to remove excess fat.
Обжарьте кольца кальмаров. Налейте растительное масло в глубокую сковороду на три пальца. Раскалите масло на среднем огне. Кольца обмакните в кляр, а затем обваляйте в сухарях. Выложите несколько таких колец в горячее масло. Обжарьте примерно в течение 2 минут. Не передерживайте, иначе кальмар будет очень жестким. Хрустящие колечки выложите на бумажную салфетку, чтобы убрать из них лишний жир.
Serve the finished appetizing and aromatic dish with tartar sauce.
Готовое аппетитное и ароматное блюдо подавайте к столу с соусом тартар.