In the evening, soak the beans in cold water. Drain beans before cooking. Peel the garlic and pass through a press. Prepare the blender. Squeeze the juice of half a lemon. Conveniently arrange the ingredients on the table.
С вечера замочите фасоль в холодной воде. Перед приготовлением жидкость с фасоли слейте. Чеснок почистите и пропустите через пресс. Приготовьте блендер. Выдавите сок половины лимона. Удобно разложите на столе ингредиенты.
Cook the beans. Place the legumes in a saucepan, cover with cold water and cook over medium heat until tender, about 1 hour. Drain the liquid into a separate container and grind the beans in a blender. If the gruel turns out to be too thick, it can be diluted with the liquid obtained during the cooking process.
Приготовьте фасоль. Бобовые выложите в кастрюлю, залейте холодной водой и варите на среднем огне до готовности, приблизительно около 1 часа. Слейте жидкость в отдельную емкость, а фасоль измельчите блендером. Если кашица получилась слишком густой, ее можно разбавить жидкостью, полученной в процессе варки.
Top with bean hummus. Squeeze lemon juice into the paste, add garlic, olive oil, salt, coriander and ground pepper. Mix all ingredients thoroughly.
Заправьте хумус из фасоли. Выжмите в пасту лимонный сок, добавьте чеснок, оливковое масло, соль, кориандр и молотый перец. Тщательно перемешайте все компоненты.
Place bean hummus in a bowl and serve along with bread or pita bread.
Выложите хумус из фасоли в пиалу и подавайте на стол вместе с хлебцами или питой.