Thaw frozen cod fillets at room temperature (approximately 40 minutes), wash under running water and dry with paper towels. Wash the vegetables, peel the onions. Prepare a baking sheet. Turn on the oven to 180°C.
Замороженное филе трески разморозьте при комнатной температуре (приблизительно 40 минут), вымойте под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами. Овощи вымойте, лук почистите. Подготовьте противень. Включите духовку на температуру 180°C.
Prepare the cod for baking. Cover a baking sheet with foil and grease with vegetable oil. Lay out the fillet pieces, season with salt and pepper, brush each piece with mayonnaise or sour cream.
Подготовьте треску для запекания. Противень застелите фольгой и смажьте растительным маслом. Выложите кусочки филе, приправьте солью и перцем, смажьте каждый кусочек майонезом или сметаной.
Prepare a cheese and vegetable “coat”. Cut the onion into thin slices and place on top of the cod. Then place the tomato, cut into thin slices. Grate the cheese on a fine grater and sprinkle on top. Place the baking sheet in the oven, preheated to 180°C, bake for 20 minutes until the cheese crust forms golden brown.
Приготовьте сырно-овощную «шубку». Лук нарежьте тонкими кружочками и выложите поверх трески. Затем уложите помидор, нарезанный тонкими кружочками. Сыр натрите на мелкой терке и посыпьте сверху. Поставьте противень в духовку, разогретую до 180°C, запекайте 20 минут до образования золотистой сырной корочки.
Place the finished cod with tomatoes on serving plates. Serve hot or warm along with fresh vegetables.
Готовую треску с помидорами выложите на порционные тарелки. Подавайте в горячем или теплом виде вместе со свежими овощами.