Wash the cod fillets thoroughly under running water and dry with paper towels. Peel the onions and carrots, wash the greens and tomatoes and dry them. Prepare a baking sheet and foil for baking. Turn on the oven to preheat to 180°C.
Филе трески тщательно вымойте под проточной водой, обсушите бумажными полотенцами. Лук и морковь почистите, зелень и помидоры вымойте и обсушите. Подготовьте противень и фольгу для запекания. Включите духовой шкаф на разогрев до 180°C.
Prepare the vegetables. Cut the onion into cubes. Grate the carrots or cut them into small cubes. Then peel them and cut them into cubes too.
Подготовьте овощи. Лук нарежьте кубиками. Морковь натрите на терке или нарежьте маленькими брусочками. Затем очистите их от шкурки и нарежьте тоже кубиками.
Prepare the cod for baking. Cover a baking sheet with foil, place pieces of fish on it, and distribute vegetables on top. Season with salt and pepper. Cover with a layer of foil. Place the fish in an oven preheated to 180°C for 30 minutes.
Подготовьте треску к запеканию. Противень застелите фольгой, выложите на нее кусочки рыбы, сверху распределите овощи. Приправьте солью и перцем. Укройте слоем фольги. Поставьте рыбу в разогретую до 180°C духовку на 30 минут.
Remove the finished diet cod with vegetables from the oven. Without removing the foil, leave for 15 minutes to let the fish sit.
Готовую диетическую треску с овощами выньте из духовки. Не снимая фольги, оставьте на 15 минут, чтобы рыба настоялась.
Place pieces of fish with vegetables on portioned plates, sprinkle chopped parsley or dill on top.
Кусочки рыбы с овощами выложите на порционные тарелки, сверху посыпьте рубленной зеленью петрушки или укропа.