Wash the champignons and dry with paper towels. Peel the garlic and chop it in a way convenient for you. Prepare small sterilized jars and nylon lids.
Шампиньоны вымойте и обсушите бумажными полотенцами. Чеснок очистите от кожицы и измельчите удобным для вас способом. Приготовьте стерилизованные банки небольшого размера и капроновые крышки.
Marinate the champignons in a jar. Place mushrooms in a saucepan, pour water, add salt, sugar, garlic, dill seeds, bay leaf and pepper. Place the container over high heat and cover with a lid. After boiling, cook the mushrooms for another 5 minutes. Turn off the heat and add lemon juice. Place the saucepan in a cool place for about 4 hours.
Замаринуйте шампиньоны в банке. В сотейник поместите грибы, налейте воду, добавьте соль, сахар, чеснок, семена укропа, лаврушку и перец. Поставьте емкость на сильный огонь и накройте крышкой. После закипания варите грибы еще 5 минут. Отключите нагрев и влейте лимонный сок. Уберите в прохладное место сотейник примерно на 4 часа.
Complete preservation. Transfer the mushrooms into sterilized jars, fill with marinade and close with nylon lids.
Завершите консервацию. Переложите грибы в стерилизованные банки, залейте маринадом и закройте капроновыми крышками.