Wash and peel the potatoes, cut into thin slices (about 3 mm). Rinse the mushrooms under cold water and peel. Cut the onion into thin half rings. Cut the garlic into slices. Prepare a heat-resistant form. Preheat oven to 180˚C
Вымойте и очистите картофель, нарежьте тонкими слайсами (примерно 3 мм). Грибы промойте под холодной водой и почистите. Лук нарежьте тонкими полукольцами. Чеснок нарежьте пластинами. Приготовьте жаропрочную форму. Разогрейте духовку до 180 ˚C
Marinate the champignons. Pour water, vinegar into the pan, add a teaspoon of salt, bay leaf, peppercorns, sugar, coarsely chopped garlic and butter. Place the mushrooms in a saucepan with the marinade. Bring to a boil and cook for another 5 minutes from the point of boiling. Leave the champignons to cool, then transfer them to the refrigerator for 5-8 hours.
Замаринуйте шампиньоны. В кастрюлю влейте воду, уксус, добавьте чайную ложку соли, лавровый лист, перец горошком, сахар, нарезанный крупно чеснок и масло. Грибы сложите в кастрюлю с маринадом. Доведите до кипения и варите еще 5 минут с момента закипания. Оставьте шампиньоны остужаться, затем переместите их на 5-8 часов в холодильник.
Prepare the sauce. Mix sour cream with spices in a bowl - salt, allspice and dill. Leave the sauce to sit for 3-5 minutes.
Приготовьте соус. Смешайте в миске сметану со специями — солью, душистым молотым перцем и укропом. Оставьте настояться соус на 3-5 минут.
Prepare vegetables for roasting. Heat a heatproof dish in the oven for about 5 minutes and place the butter in it, spreading it evenly over the surface. Next, layer the vegetables. Place the potatoes in the first layer, overlapping the pieces. Place onions on top of it. Cut the pickled champignons into thin slices and place on the onion. Spread the sauce over the surface of the mushrooms and sprinkle grated cheese on top.
Подготовьте овощи к запеканию. Жаропрочную форму разогрейте в духовке примерно 5 минут и положите в нее сливочное масло, равномерно распределив его по поверхности. Далее слоями укладывайте овощи. Первым слоем положите картофель, накладывая кусочки внахлест. На него сверху разложите лук. Маринованные шампиньоны нарежьте тонкими пластинами и выложите на лук. Соус распределите по поверхности грибов и посыпьте сверху тертым сыром.
Bake potatoes with pickled mushrooms. Bake the vegetables in an oven preheated to 200˚C for about 40-50 minutes. The cheese should melt and brown. Check the readiness of the dish by checking the potatoes; they need more baking time than other ingredients.
Запеките картошку с маринованными грибами. Выпекайте овощи в духовке, разогретой до 200 ˚C, примерно на 40-50 минут. Сыр должен расплавиться и подрумяниться. Готовность блюда проверяйте по картофелю, ему необходимо больше времени для запекания, чем остальным ингредиентам.
Let the dish cool slightly. Cut into portions and serve, garnished with a sprig of fresh herbs.
Дайте блюду немного остыть. Разрежьте на порции и подавайте на стол, украсив веточкой свежей зелени.