Prepare food and utensils. Wash and peel the carrots. Grate. Wash the tomato and finely cut into cubes. Peel the onion and cut into cubes. Rinse the cod fillet and dry with a paper towel.
Подготовьте продукты и посуду. Помойте и очистите морковь. Натрите на терке. Помидор помойте и мелко нарежьте кубиками. Лук очистите от кожуры и нарежьте кубиками. Филе трески промойте и обсушите бумажным полотенцем.
Marinate the fish. Cut the cod fillet into pieces, add salt and pepper. Grease with vegetable oil and leave to marinate for 15 minutes.
Замаринуйте рыбу. Филе трески нарежьте на куски, посолите и поперчите. Смажьте растительным маслом, оставьте на 15 минут мариноваться.
While the fish is marinating, fry the vegetables. Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the onion until golden brown for 1-2 minutes, add the carrots. Simmer for 2-3 minutes until half cooked. Don't forget to stir. Add tomato, simmer for another 5 minutes. Place the pieces of fish on the vegetables, close the lid and simmer over low heat for 15 minutes.
Пока рыба маринуется, обжарьте овощи. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте лук до золотистого цвета в течение 1-2 минут, добавьте морковь. Тушите 2-3 минуты до полуготовности. Не забывайте помешивать. Добавьте помидор, тушите еще 5 минут. Выложите куски рыбы на овощи, закройте крышкой и тушите на медленном огне 15 минут.
Decorate the dish with herbs and sour cream.
Украсьте блюдо зеленью и сметаной.