Arrange all products conveniently. Prepare two pots, a frying pan, a grater and a garlic press. Wash the meat thoroughly, rinse the millet and peel the vegetables. Cut the potatoes into cubes. Chop the onion and grate the carrots on a medium grater. Cut the bell pepper into cubes.
Расположите удобно все продукты. Подготовьте две кастрюли, сковороду, терку и пресс для чеснока. Тщательно вымойте мясо, промойте пшено и почистите овощи. Нарежьте картофель кубиками. Нашинкуйте лук, натрите морковь на средней терке. Нарежьте болгарский перец кубиками.
Prepare the soup base. Place the potatoes in a saucepan with water. Add millet and cook over medium heat for 20-30 minutes until the potatoes are tender.
Приготовьте суповую основу. Картофель выложите в кастрюлю с водой. Добавьте пшено и варите на среднем огне в течение 20-30 минут до готовности картофеля.
Cook the meat broth. Place the meat in a separate pan with water. After boiling, remove the foam from the broth and cook for 20-25 minutes. Then remove the meat from the pan, cool, cut into cubes and put back.
Сварите мясной бульон. В отдельную кастрюлю с водой выложите мясо. После закипания снимите с бульона пенку и варите в течение 20-25 минут. Затем выложите мясо из кастрюли, охладите, нарежьте кубиками и положите обратно.
Prepare vegetable dressing. Place onions and carrots in a preheated frying pan with oil. Fry for 3-5 minutes. Place the bell pepper in the pan with the vegetables. Simmer for about 3-5 minutes. Next add sauerkraut and tomato paste. Pass the garlic through a press or finely chop and add to the rest of the vegetables. Simmer for 10 minutes. Add spices to taste.
Подготовьте овощную заправку. Лук и морковь и выложите в заранее разогретую сковороду с маслом. Обжаривайте в течение 3-5 минут. Болгарский перец отправьте на сковороду к овощам. Тушите около 3-5 минут. Далее выложите квашеную капусту и томатную пасту. Пропустите чеснок через пресс или мелко нарежьте и добавьте к остальным овощам. Тушите в течение 10 минут. Добавьте специи по вкусу.
Connect the components. Pour chicken broth with meat into the pan with the prepared potatoes and millet and add vegetable dressing from the pan. Stir and cook for about 5 minutes more. Then turn off the heat and let the soup sit for 10-15 minutes.
Соедините составляющие. В кастрюлю с готовой картошкой и пшеном влейте куриный бульон с мясом и добавьте овощную заправку из сковороды. Перемешайте и поварите еще около 5 минут. Затем выключите огонь и дайте супу настояться 10-15 минут.
Pour the cabbage soup with sauerkraut into a tureen and sprinkle with chopped parsley. Season the soup with sour cream.
Налейте капустняк с квашеной капустой в супницу и посыпьте нарезанной петрушкой. Заправьте суп сметаной.