Prepare your food. Make minced chicken, peel mushrooms, onions and garlic. Divide the onion in half. Use one half for minced meat and the other half for sauce.
Подготовьте продукты. Сделайте куриный фарш, почистите грибы, лук и чеснок. Разделите луковицу пополам. Одну половину используйте для фарша, а вторую — для соуса.
Prepare the "dough" for the chicken meatballs. Finely chop half the onion and garlic cloves. Add them to the ground chicken along with salt and pepper.
Приготовьте "тесто" для куриных фрикаделек. Мелко нарежьте половину луковицы и зубчики чеснока. Добавьте их в куриный фарш вместе с солью и перцем.
Heat a frying pan with vegetable oil. Form meatballs, fry them for 2-3 minutes on each side until golden brown.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Слепите фрикадельки, обжарьте их по 2-3 минуты с каждой стороны до румяной корочки.
To make the mushroom sauce, finely chop the remaining half of the onion. Melt a frying pan with vegetable oil and butter, fry the onion.
Чтобы сделать грибной соус, мелко нарежьте оставшуюся половину луковицы. Растопите сковороду с растительным и сливочным маслом, обжарьте лук.
Cut the champignons into thin slices, add them to the onion in a frying pan, and fry until golden brown.
Нарежьте шампиньоны тонкими пластинками, добавьте их к луку на сковороду, обжарьте до золотистого цвета.
Add sour cream, salt, pepper and water to the pan, stir and bring to a boil. Place the meatballs in the pan with the sauce, cover and simmer for 15 minutes over low heat. 3 minutes before cooking, add bay leaf.
Добавьте в сковороду сметану, соль, перец и воду, перемешайте и доведите до кипения. Переложите фрикадельки в сковороду с соусом, накройте крышкой и тушите 15 минут на маленьком огне. За 3 минуты до готовности добавьте лавровый лист.
Place the meatballs on a plate, pour the sauce on top and garnish with herbs. Bon appetit!
Выложите фрикадельки на тарелку, полив сверху соусом и украсив зеленью. Приятного аппетита!