Wash the meat in cool water, pat dry with a napkin, and rub with salt, pepper and garlic. Rinse pitted prunes. Peel the carrots and pass through a coarse grater. Peel the garlic and cut into large slices. Preheat the oven to 170 degrees. Finely chop the onion.
Мясо помойте в прохладной воде, промокните салфеткой, натрите его солью, перцем и чесноком. Промойте чернослив без косточки. Морковь очистите и пропустите через терку с крупным зерном. Чеснок почистите и нарежьте крупными дольками. Разогрейте духовку до 170 градусов. Лук мелко нашинкуйте.
Fry the vegetables. Heat oil in a frying pan, add chopped onions and carrots, fry for 3-4 minutes. Then add prunes to the pan and fill with water. Simmer until all the liquid has evaporated.
Обжарьте овощи. В сковороде разогрейте масло, выложите нарезанный лук и морковь, обжарьте 3-4 минуты. Затем добавьте в сковороду чернослив и залейте водой. Тушите до тех пор, пока вся жидкость не выпарится.
Prepare ingredients for baking. Spread the foil, place half of the prunes on it, part of the fried carrots and onions on the prunes, then spread the garlic in large slices. Place meat on top. Add the remaining stewed vegetables to the meat - prunes and carrots with onions.
Подготовьте ингредиенты к запеканию. Расстелите фольгу, на неё выложите половину чернослива, на чернослив — часть обжаренной моркови с луком, затем крупными дольками разложите чеснок. Сверху положите мясо. Добавьте к мясу оставшиеся тушеные овощи — чернослив и морковь с луком.
Start baking. Cover the meat with a second sheet of foil. Connect the top and bottom layers, fold the edges and bake in the oven for 80 minutes at a temperature of 160-170 degrees. Baking time depends on the size of the meat being baked.
Приступите к запеканию. Вторым листом фольги накройте мясо. Соедините верхний и нижний слой, заверните края и поставьте запекаться в духовку на 80 минут при температуре 160-170 градусов. Время запекания зависит от размера запекаемого мяса.
Serve the finished dish with fresh herbs, such as parsley or cilantro.
Готовое блюдо подавайте со свежей зеленью, например петрушкой или кинзой.