To prepare this recipe, remove the steaks from the refrigerator in advance. If you buy a piece of meat rather than ready-made steaks, cut it across the muscle fibers - this will make the steak much softer. The ideal thickness of each piece is 2.5-4 cm. Peel the garlic and pass through a press.
Для приготовления по рецепту достаньте стейки заранее из холодильника. Если покупаете кусок мяса, а не готовые стейки, нарежьте его поперёк мышечных волокон — так стейк получается гораздо мягче. Идеальная толщина каждого куска — 2,5-4 см. Чеснок очистите и пропустите через пресс.
Start cooking the steak. Heat the frying pan until smoking (8-10 minutes), add 1 tablespoon of oil, wait a few more minutes until it warms up. Then place the steaks in the pan. Fry for 1.5-2 minutes, depending on the desired color of the crust, on each side.
Приступите к приготовлению стейка. Раскалите сковороду до дымка (8-10 минут), добавьте 1 столовую ложку масла, подождите ещё несколько минут, пока оно прогреется. Затем выложите на сковороду стейки. Поджарьте по 1,5-2 минуты, в зависимости от желаемого цвета корочки, с каждой стороны.
Add spices. After thoroughly frying the steak on both sides until golden brown, add crushed garlic, pepper and herbs (thyme, thyme). Add some salt.
Добавьте специи. Как следует обжарив стейк с двух сторон до появления золотистой корочки, добавьте раздавленный чеснок, перец и травы (тимьян, чабрец). Посолите.
Continue frying the meat. Add butter and another spoonful of vegetable oil. Reduce the temperature to medium and continue to fry the meat on both sides, basting it with the released juices. Cooking time depends on the desired level of doneness. Medium rare, with blood - 4 minutes is enough, harder (medium), medium rare - 7 minutes, medium well - 10 minutes. And well done, well done - 14 minutes. Before serving, place the steaks on a board to rest.
Продолжайте жарить мясо. Добавьте сливочное масло и еще ложку растительного. Снизьте температуру до средней и продолжайте обжаривать мясо с обеих сторон, поливая его выделяющимся соком. Время приготовления зависит от желаемого уровня прожарки. Medium rare, с кровью — достаточно 4 минут, тверже (medium), средняя прожарка — 7 минут, medium well — 10 минут. И хорошая прожарка, well done — 14 минут. Перед подачей выложите стейки отдохнуть на доску.
Serve the steak warm, garnished with cherry tomatoes and a sprig of rosemary.
Подавайте стейк теплым, украсив черри и веточкой розмарина.