Prepare your food. If you don't want to use minced meat from the store, make your own at home. To do this, mince beef and pork in equal proportions. Peel and boil the potatoes, peel the onion, chop it finely and fry it. By the way, to avoid crying from onions, chop them with water in your mouth. Wash the berries.
Подготовьте продукты. Если вы не хотите использовать фарш из магазина, сделайте свой, домашний. Для этого пропустите через мясорубку говядину и свинину в равных пропорциях. Очистите и сварите картофель, почистите лук, мелко нарежьте его и обжарьте. Кстати, чтобы не плакать от лука, нарезайте его, набрав в рот воды. Вымойте ягоды.
Start preparing the “dough” for the meatballs. Place the minced meat in a bowl. Add fried onions and mashed boiled potatoes to it. Then add breadcrumbs, milk, butter and egg. Mix the ingredients until smooth. Add salt and pepper to taste.
Займитесь приготовлением "теста" для фрикаделек. Выложите фарш в миску. Добавьте в него обжаренный лук и размятый вареный картофель. Затем добавьте панировочные сухари, молоко, сливочное масло и яйцо. Перемешайте ингредиенты до однородной массы. Добавьте соль и перец по вкусу.
Make meatballs from the prepared minced meat and roll them in breadcrumbs. Preheat the oven to 180 degrees.
Из приготовленного фарша налепите фрикадельки, обваляйте их в планировочных сухарях. Предварительно разогрейте духовку до 180 градусов.
Heat a frying pan with vegetable oil. Place the meatballs, fry on each side for 2-3 minutes. After this, cover a baking sheet with parchment paper, place the meatballs there and bake in the oven for 20 minutes.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Выложите фрикадельки, обжарьте с каждой стороны по 2-3 минуты. После этого застелите противень пергаментной бумагой, переложите туда фрикадельки и запекайте в духовке 20 минут.
While the meatballs are baking, make the cream sauce. To do this, put butter in a frying pan and melt it. Then add flour and stir quickly. Pour in water and cream, stir again. After the sauce becomes homogeneous in consistency, add spices to taste. Stir again and remove from heat.
Пока фрикадельки запекаются, сделайте сливочный соус. Для этого на сковороду положите сливочное масло и растопите его. Затем всыпьте муку и быстро размешайте. Влейте воду и сливки, снова перемешайте. После того, как соус станет однородным по консистенции, добавьте специи по вкусу. Еще раз перемешайте и снимите с огня.
Now prepare lingonberry jam. To do this, put 100 g of berries in a saucepan, mash them, add water and 50 g of sugar. After this, put the pan on the fire and cook the jam until slightly thickened.
Теперь приготовьте брусничный джем. Для этого положите 100 г ягод в кастрюлю, разотрите их, добавьте воду и 50 г сахара. После этого поставьте кастрюлю на огонь и варите джем до небольшого загустения.
Place the meatballs, pouring them with cream sauce and lingonberry jam. French fries and broccoli are suitable as a side dish. Bon appetit!
Выложите фрикадельки, полив их сливочным соусом и брусничным джемом. На гарнир подойдут картофель фри и брокколи. Приятного аппетита!