Peel the potatoes and cut into small cubes. Finely chop the onion. Thaw the spinach. In a saucepan or frying pan, heat 3 tablespoons of butter and add the spinach and simmer for about 5 minutes until all the liquid has evaporated. Prepare the blender.
Картофель очистите и нарежьте небольшими кубиками. Лук мелко нашинкуйте. Разморозьте шпинат. В сотейнике или сковороде разогрейте 3 столовые ложки сливочного масла и добавьте шпинат и тушите около 5 минут, пока вся жидкость не выпарится. Приготовьте блендер.
Prepare the chicken fillet. Place the meat in a saucepan along with the thyme, bay leaf, salt and pepper. Pour in water and cook for 15 minutes over low heat under the lid, constantly skimming off any foam that forms. Leave the cooked chicken in the pan so it will absorb the broth and become softer.
Приготовьте куриное филе. Мясо положите в кастрюлю вместе с тимьяном, лавровым листом, солью и перцем. Залейте водой и варите 15 минут на медленном огне под крышкой, постоянно снимая образующуюся пену. Оставьте готовую курицу в кастрюле, так она напитается бульоном и станет мягче.
Fry the vegetables. In a deep frying pan or saucepan, melt the butter and add finely chopped onion and dried garlic, fry until soft for 1-2 minutes. Then add the potatoes and fry until lightly browned, 3-4 minutes.
Обжарьте овощи. В глубокой сковороде или сотейнике растопите сливочное масло и положите мелко нарезанный лук и сушеный чеснок, обжарьте до мягкости 1-2 минуты. Затем выложите картофель и обжарьте до легкой корочки 3-4 минуты.
Start cooking the soup. Remove the chicken from the pan with the broth and add the potatoes and onions, cook for about 5-6 minutes, then add the thawed spinach. Cook for another 5-7 minutes, then remove the bay leaf from the broth and return the meat to the soup.
Приступите к варке супа. Из кастрюли с бульоном достаньте курицу и добавьте туда картофель с луком, варите примерно 5-6 минут, затем добавьте размороженный шпинат. Готовьте еще 5-7 минут, затем уберите из бульона лавровый лист, верните в суп мясо.
Grind the ingredients. Use a blender to puree the mixture. Pour the cream into the pan, mix thoroughly and heat for several minutes, without bringing to a boil. Sprinkle the nutmeg over the soup and stir again.
Измельчите ингредиенты. Блендером измельчите массу в пюре. Влейте в кастрюлю сливки, тщательно перемешайте и прогрейте несколько минут, не доводя до кипения. Посыпьте мускатным орехом суп и еще раз размешайте.
Serve the finished soup hot, garnished with fresh baby spinach leaves.
Готовый суп подавайте горячим, украсив листьями свежего молодого шпината.