Wash the fresh spinach and cut it into large pieces. Wash the chicken breast and cut the chicken fillet off the bone into small pieces. If you use frozen spinach, there is no need to defrost or wash it—use it straight from the freezer.
Промойте свежий шпинат и нарежьте его крупными кусочками. Вымойте куриную грудку и срежьте с кости куриное филе небольшими пластами. Если вы используете замороженный шпинат, то его не нужно размораживать и мыть — используйте его сразу из морозилки.
Boil the chicken. Place a frying pan or saucepan with a thick bottom on the fire, pour in a third of a glass of water and bring to a boil. When the water boils, put the chicken in it, add salt, stir and cook for 10 minutes over low heat, covering with a lid and stirring the chicken broth occasionally. If the water boils away, add a little more.
Сварите курицу. Поставьте на огонь сковороду или кастрюлю с толстым дном, налейте треть стакана воды и доведите до кипения. Когда вода закипит, положите в нее курицу, посолите, помешайте и готовьте 10 минут на медленном огне, накрыв крышкой и периодически помешивая куриный бульон. Если вода выкипит, то добавьте еще немного.
Start preparing the sauce. Add 1 tablespoon of water to the starch, mix thoroughly and pour in the cream.
Приступите к приготовлению соуса. К крахмалу добавьте 1 столовую ложку воды, тщательно перемешивайте и влейте сливки.
Add spinach and sauce. Add fresh or frozen spinach to the pan. Simmer until the spinach wilts and the liquid that has formed at the bottom has evaporated. The process will take no more than 3-4 minutes. Then pour in the sauce and mix thoroughly, adding salt if necessary. Keep the spinach on the heat for about 1-2 minutes more. Once it has become soft, turn off the heat and transfer the finished dish to a plate.
Добавьте шпинат и соус. В кастрюлю выложите свежий или замороженный шпинат. Тушите до тех пор, пока шпинат не «умнется», а жидкость, образовавшаяся на дне, не выпарится. Прицесс займет не более 3-4 минут. Затем влейте соус и тщательно перемешайте, при необходимости добавьте соль. Держите шпинат на огне еще примерно 1-2 минуты. Как только он стал мягким, выключите огонь и переложите готовое блюдо в тарелку.
Serve the chicken and spinach hot with a side dish of bulgur. To prepare it, pour oil into the bottom of the pan and fry the cereal until slightly dry. Then pour water into the bulgur in portions and, adding salt to taste, bring to a boil. After boiling over low heat, cook the bulgur under the closed lid for another 20-30 minutes.
Подавайте курицу со шпинатом горячей с гарниром из булгура. Для его приготовления на дно кастрюли влейте масло, обжарьте крупу до легкого подсушивания. Затем порциями влейте в булгур воду и, посолив по вкусу, доведите до кипения. После закипания на минимальном огне варите булгур под зактытой крышкой еще 20-30 минут.