Conveniently arrange all the ingredients. Wash the vegetables and peel them.
Удобно расположите все ингредиенты. Вымойте овощи и очистите их от кожуры.
Boil the beef tongue. Place the tongue in a pan of water. Squeeze the juice from half a lemon and add to the pan, add the onion, parsley root and whole carrot to the broth, salt and all the spices on the list. Leave for two hours. Then wash and clean your tongue well and rub it with the remaining lemon to remove the smell. Cool on a plate.
Отварите говяжий язык. Положите язык в кастрюлю с водой. Из половинки лимона выдавите сок и добавьте в кастрюлю добавьте в бульон луковицу, корень петрушки и морковку целиком, соль и все специи по списку. Оставьте на два часа. Затем хорошо вымойте и очистите язык, оставшимся лимоном натрите его, чтобы убрать запах. Остудите на тарелке.
Make the broth. Take out the vegetables. Lighten the broth with egg white. Whisk the whites and place in a saucepan with broth, boil for 5 minutes. Strain the broth using cheesecloth.
Сделайте бульон. Достаньте овощи. Осветлите бульон яичным белком. Взбейте белки и положите в кастрюлю с бульоном, прокипятите 5 минут. Процедите бульон с помощью марли.
Prepare gelatin. Take 500 ml of hot broth and pour gelatin into it, stir until completely dissolved.
Подготовьте желатин. Возьмите 500 мл горячего бульона и насыпьте в него желатин, помешивайте до полного растворения.
Fill your tongue with broth. Take a large dish and pour the broth with gelatin in a 0.3 cm layer. Place in the refrigerator until the gelatin hardens. It will take about 20 minutes. Cut the cooked tongue into slices 5 mm wide. Place the pieces of meat on the frozen broth on a platter. Scatter the peas nicely. Cut the cooked carrots into circles or stars, place on a dish, add small sprigs of parsley. Pour in the rest of the broth with gelatin. Place in the refrigerator to harden.
Залейте язык бульоном. Возьмите большое блюдо и налейте бульон с желатином слоем 0,3 см. Уберите в холодильник, чтобы желатин застыл. Потребуется около 20 минут. Нарежьте сваренный язык на ломтики шириной 5 мм. Выложите кусочки мяса на застывший бульон на блюде. Красиво рассыпьте горошек. Порежьте сваренную морковь на кружки или звездочки, выложите на блюдо, добавьте небольшие веточки петрушки. Залейте остатком бульона с желатином. Поставьте в холодильник застывать.
Decorate the finished tongue in jelly with a pattern of mayonnaise and parsley leaves.
Готовый язык в желе украсьте узором из майонеза и листочками петрушки.