Prepare a thick-bottomed pan and thick cloth.
Подготовьте кастрюлю с толстым дном и плотную ткань.
Prepare the starter. Pour milk into a saucepan and bring it to a boil. Cool to 42 degrees and remove foam from the surface. Pour the starter into the milk and mix thoroughly so that there are no lumps. Cover the pan with a lid and wrap it with a thick cloth. Leave for 13 hours in a warm place. Then remove the cloth and place in the refrigerator for 120 minutes.
Приготовьте закваску. В кастрюлю перелейте молоко и доведите его до кипения. Остудите до 42 градусов и уберите пенку с поверхности. Всыпьте закваску в молоко и тщательно перемешайте, чтобы не было комочков. Накройте кастрюлю крышкой и укутайте плотной тканью. Оставьте на 13 часов в теплом месте. Затем уберите ткань и поставьте на 120 минут в холодильник.
Use the starter to make homemade yogurt.
Используйте закваску для приготовления домашнего йогурта.