Prepare the necessary products. You can prepare minced meat yourself. To do this, grind it in a food processor or meat grinder. It is best to mix several types of meat, such as pork and beef. Peel the onion and chop finely. Cut the carrots into thin strips or chop them on a grater. Before cooking, rinse the rice several times until the water runs clear.
Подготовьте необходимые продукты. Фарш можно приготовить самостоятельно. Для этого нужно измельчите его в комбайне или мясорубке. Лучше всего смешать несколько видов мяса, например, свинину и говядину. Лук очистите и мелко нарежьте. Морковь нарежье тонкими полосками или измельчите на терке. Рис перед варкой промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной.
Cook the rice until half cooked. To do this, pour water into a saucepan and bring it to a boil. Add some salt and add rice. Mix everything once. Bring back to a boil over medium heat. When the dish begins to bubble, remove it from the heat and rinse the rice. Place it in a colander and let the water drain.
Сварите рис до полуготовности. Для этого налейте в кастрюлю воду и доведите ее до кипения. Немного посолите и высыпьте рис. Перемешайте все один раз. Доведите повторно до кипения на среднем огне. Когда блюдо начнет бурлить, снимите его с огня и промойте рис. Откиньте его на дуршлаг и дайте стечь воде.
In a deep bowl, mix the minced meat with finely chopped onion. Add egg, salt, pepper to the bowl and stir. If desired, you can add herbs (for example, parsley). Next, place the rice in a bowl with the remaining ingredients and mix the minced meatballs well.
В глубокой миске смешайте фарш с мелко порезанным луком. Добавьте в миску яйцо, соль, перец и перемешайте. По желанию можно добавить зелень (например, петрушку). Далее выложите рис в миску к остальным ингредиентам и хорошо перемешайте фарш для тефтелей.
With wet hands, form meatballs from the resulting minced meat. This is necessary so that the minced meat does not stick to them. Next, pour flour into a flat plate. Roll each ball in flour on all sides. You can skip this step if you want the dish to be healthier.
Мокрыми руками сформируйте из полученного фарша тефтели. Это нужно для того, чтобы фарш к ним не прилипал. Далее в плоскую тарелку насыпьте муку. Каждый шарик обваляйте в муке со всех сторон. Этот шаг можно пропустить, если вы хотите, чтобы блюдо было более полезным.
Heat a frying pan on the stove. Pour in vegetable oil. Fry chopped carrots and onions until soft. After that, put these ingredients in a bowl and place the meat balls in the pan. You can take a different frying pan or use the one in which you fried vegetables.
Разогрейте на плите сковороду. Налейте растительное масло. Обжарьте порезанные морковь и лук до мягкости. После этого положите эти ингредиенты в миску, а в сковороде разложите мясные шарики. Можно взять другую сковороду или воспользоваться той, в которой вы жарили овощи.
In a separate bowl, mix tomato paste, spices, sugar, flour, salt, pepper. Add warm water. Mix everything again. Next, add the cooled vegetables to the sauce and stir well.
В отдельной миске смешайте томатную пасту, специи, сахар, муку, соль, перец. Добавьте теплую воду. Снова все перемешайте. Далее положите остывшие овощи в соус и хорошо размешайте.
Pour the sauce over the meatballs, add a bay leaf, place everything over medium heat and simmer the dish with the lid closed. When the sauce comes to a boil, turn the meatballs over to prevent them from burning and continue to simmer for about 30 minutes until cooked through. After this, if necessary, add salt, pepper and spices. Garnish with parsley or dill and serve hot.
Залейте соусом тефтели, добавьте лавровый лист, поставьте все на средний огонь и тушите блюдо с закрытой крышкой. Когда соус закипит, переверните тефтели, чтобы они не пригорали и продолжайте тушить примерно 30 минут до готовности. После этого, по необходимости, посолите, добавьте перец, специи. Украсьте петрушкой или укропом и подавайте горячими на стол.