Prepare two containers: a thick-bottomed pan and a glass bowl. Take out the sieve, cheesecloth and cling film.
Подготовьте две емкости: кастрюлю с толстым дном и стеклянную миску. Достаньте сито, марлю и пищевую пленку.
Prepare Greek yogurt. Pour milk into the pan. Heat, stirring constantly, over medium heat, without bringing to a boil. Cool to room temperature.
Приготовьте греческий йогурт. В кастрюлю налейте молоко. Нагрейте, постоянно помешивая, на среднем огне, не доводя до кипения. Остудите до комнатной температуры.
Strain the yogurt. Roll the gauze into several layers and place in a sieve. Place the sieve, in turn, on a deep plate. Place yogurt in a sieve and cover with cling film. Place in the refrigerator for 10 hours.
Процедите йогурт. Марлю сверните в несколько слоев и положите в сито. Сито, в свою очередь, поставьте на глубокую тарелку. Выложите в сито йогурт и затяните пищевой пленкой. Уберите в холодильник на 10 часов.
Serve with a little honey.
Подавайте с небольшим количеством меда.