Boil the milk and let it cool to 37 degrees. Prepare small jars with lids for yogurt.
Вскипятите молоко и дайте ему остыть до 37 градусов. Подготовьте небольшие баночки с крышками для йогурта.
Prepare the yogurt. Add sour cream to the cooled milk and mix thoroughly. Fill the jars 2/3 full with the mixture and close them with lids. Wrap the jars of yogurt with a blanket and leave to ferment for 8 hours at a temperature not lower than 19 degrees. Then put the finished yogurt in the refrigerator.
Приготовьте йогурт. Добавьте в остывшее молоко сметану и тщательно перемешайте. На 2/3 заполните баночки массой и закройте их крышками. Закутайте баночки с йогуртом одеялом, оставьте сквашиваться на 8 часов при температуре не ниже 19 градусов. Затем готовый йогурт уберите в холодильник.
Serve the yogurt in a jar and top with jam.
Подавайте йогурт в баночке, сверху добавьте варенье.