Prepare a slow cooker and yogurt jars.
Приготовьте мультиварку и баночки для йогурта.
Prepare the yogurt. Heat the milk to a temperature of 37 degrees, but not higher than 40 degrees. Mix with sourdough and pour into jars. Line the bottom of the multicooker bowl with a soft cloth. Pour warm water at a temperature of 40 degrees to a level of ¾ of the height of the jars and turn on the “Yogurt” or “Warming” program on the multicooker for 3 hours.
Приготовьте йогурт. Нагрейте молоко до температуры 37 градусов, но не выше 40 градусов. Смешайте с закваской и разлейте по баночкам. Застелите дно чаши мультиварки мягкой салфеткой. Налейте тёплую воду температурой 40 градусов до уровня ¾ от высоты баночек и включите на мультиварке программу «Йогурт» или «Подогрев» на 3 часа.
Cool the yogurt. Turn off the multicooker and let the yogurt sit for another 3 hours without opening the lid. Cool the yogurt to room temperature and put it in the refrigerator.
Остудите йогурт. Выключите мультиварку и выдержите йогурт, не открывая крышки, ещё 3 часа. Остудите йогурт до комнатной температуры и уберите в холодильник.
Serve the yoghurt in a glass, place a spoonful of jam on the bottom and top with blueberries.
Подавайте йогурт в стаканчике, на дно положите ложку джема, а сверху украсьте ягодами черники.