Remove the pickled grape leaves from the jar, divide and place in a deep bowl. Fill with water, then place in a colander and let the water drain, cut off the petioles. Peel the onion and wash it. Take out the meat grinder and make minced meat by adding chopped onion to the meat. Wash the greens and chop finely. Rinse the rice. Take out the pan and containers.
Маринованные листья винограда достаньте из банки, разделите и выложите в глубокую миску. Залейте водой, затем откиньте на дуршлаг и дайте стечь воде, срежьте черешки. Лук очистите от шелухи и помойте. Достаньте мясорубку и сделайте фарш, добавив в мясо измельченный лук. Зелень промойте и мелко нарубите. Рис промойте. Достаньте кастрюлю, контейнеры.
Prepare the minced meat. Place minced meat, rice, chopped herbs, dried mint and basil, salt and pepper in a bowl. Mix thoroughly with your hands.
Подготовьте фарш. В миску выложите фарш, рис, рубленную зелень, сушеную мяту и базилик, соль, перец. Тщательно перемешайте руками.
Wrap the minced meat in grape leaves. Place the grape leaves on the table with the smooth side down and the veins facing up.
Заверните фарш в виноградные листья. Виноградные листья разложите на столе гладкой стороной вниз, а прожилками вверх.
Freeze the dolma. Pack the dolma in containers or special bags. Place in the freezer.
Заморозьте долму. Долму расфасуйте по контейнерам или по специальным пакетам. Положите в морозильную камеру.
Once defrosted and cooked, serve with sour cream and garlic sauce.
После разморозки и варки подавайте со сметанно-чесночным соусом.