Prepare the pork knuckle for baking - rinse under running water, trim off excess fat and rough skin fragments. Peel and cut the garlic cloves into thin pieces. Prepare a deep bowl for the marinade, an oven tray and a special bag with clips - a “sleeve” for baking.
Подготовьте свиную рульку к запеканию – промойте под проточной водой, срежьте лишний жир и грубые фрагменты шкуры. Почистите и порежьте тонкими кусочками зубчики чеснока. Подготовьте глубокую миску для маринада, противень для духовки и специальный пакет с зажимами – «рукав» для запекания.
Prepare the marinade. Mix 3/5 of the chopped garlic, pepper, salt and sugar in a bowl. Add vinegar and soy sauce, mix well. Dilute the resulting mixture with water and stir until smooth.
Приготовьте маринад. Смешайте в миске 3/5 части нарезанного чеснока, перец, соль и сахар. Добавьте уксус и соевый соус, хорошо перемешайте. Разбавьте полученную смесь водой и размешайте до однородной структуры.
Prepare the knuckle. Roll the remaining 2/5 of the garlic in salt. Make deep slits in the pork knuckle and stuff the meat with garlic. Place the meat in the marinade and move it around until it is completely coated with the mixture. Leave the shank to marinate in the refrigerator for about 1 hour.
Подготовьте рульку. Оставшиеся 2/5 чеснока обваляйте в соли. Сделайте на свиной рульке глубокие прорези и нашпигуйте мясо чесноком. Положите мясо в маринад и перемещайте его, пока оно полностью не покроется смесью. Оставьте рульку мариноваться в холодильнике около 1 часа.
Bake the knuckle. Preheat the oven to 220 degrees. Remove the shank from the marinade and place in a baking sleeve. Tie the sleeve with special ties or kitchen twine. Make several holes in the bag to allow steam to escape. Bake the shank in the sleeve for 1 hour.
Запеките рульку. Разогрейте духовку до 220 градусов. Достаньте рульку из маринада и положите в рукав для запекания. Перевяжите рукав специальными завязками или кулинарным шпагатом. Сделайте в пакете несколько проколов, чтобы мог выходить пар. Запекайте рульку в рукаве в течение 1 часа.
Make the sauce. Mix honey, mustard and dry herbs in a container. Remove the shank from the oven and let cool slightly. Carefully cut the bag so as not to be scalded by the hot steam. Unwrap the bag completely and brush the shank on all sides with a mixture of mustard, honey and herbs. Place the meat in the juices that have formed in the bag and bake for another 15 minutes until the crust is firm and golden brown. During baking, turn the shank over 2-3 times, brushing with a mixture of honey and mustard.
Сделайте соус. Смешайте в емкости мед, горчицу и сухие пряные травы. Достаньте рульку из духовки и дайте немного остыть. Осторожно надрежьте пакет, чтобы не ошпариться горячим паром. Полностью разверните пакет и смажьте рульку со всех сторон смесью горчицы, меда и трав. Положите мясо в образовавшиеся в пакете соки и запекайте еще 15 минут до плотной золотисто-коричневой корочки. В процессе запекания 2-3 раза переверните рульку, смазывая смесью меда и горчицы.
Serve the browned pork knuckle as they do in Czech restaurants - on a thick wooden board. Next to the meat, place a pile of pickled red cabbage, pickled cucumbers and tomatoes. Garnish the dish with dill.
Подавайте подрумяненную свиную рульку, как это делают в чешских ресторанах – на толстой деревянной доске. Рядом с мясом выложите горкой квашеную краснокочанную капусту, маринованные огурцы и помидоры. Украсьте блюдо зеленью укропа.