Prepare the ingredients for the celery dish. Wash the celery, cut into pieces 6-7 cm long. Peel the garlic, chop finely. Chop the greens. Grate the cheese on a fine grater. Fresh celery has a characteristic shine to its leaves and a pleasant aroma. However, the leaves should not shine too much, as this may be a sign of the use of special products to extend the shelf life.
Приготовьте продукты для блюда из сельдерея. Помойте сельдерей, нарежьте на кусочки длиной 6-7 см. Почистите чеснок, мелко нарежьте. Измельчите зелень. Натрите сыр на мелкой терке. Свежий сельдерей имеет характерный блеск листьев и приятный аромат. Однако листья не должны блестеть слишком сильно, так как это может быть признаком использования специальных средств для продления срока хранения.
Prepare the celery. Boil celery in salted boiling water with bay leaf for 6-7 minutes.
Приготовьте сельдерей. Сельдерей отварите в подсоленной кипящей воде с лавровым листом 6-7 минут.
Prepare the sauce. Mix garlic with herbs and mayonnaise. Season with salt and pepper.
Приготовьте соус. Смешайте чеснок с зеленью и майонезом. Посолите и поперчите.
Roast the celery. Place the celery in a baking dish. Pour over mayonnaise sauce. Sprinkle with grated cheese and breadcrumbs. Bake until golden brown in the oven at 200 degrees for 10-15 minutes.
Запеките сельдерей. Выложите сельдерей в форму для запекания. Полейте майонезным соусом. Посыпьте тертым сыром и панировочными сухарями. Запекайте до золотистой корочки в духовке при температуре 200 градусов 10-15 минут.
Serve oven-baked celery as an independent snack or as a side dish for meat and fish.
Подавайте запеченный в духовке сельдерей как самостоятельную закуску или в качестве гарнира к мясу, рыбе.