Conveniently arrange all products. Wash meat, vegetables and fruits. Peel the celery root, apples, onion and garlic. Chop the garlic with a knife, cut the onion into half rings, and celery into slices up to 1 cm thick. Remove the core from the apples and cut into quarters. Prepare foil and a heat-resistant baking sheet. Turn the oven on 180 degrees.
Удобно расположите все продукты. Вымойте мясо, овощи и фрукты. Очистите корень сельдерея, яблоки, лук и чеснок. Чеснок измельчите ножом, лук нарежьте полукольцами, сельдерей — на ломтики толщиной до 1 см. У яблок удалите сердцевину и разрежьте на четвертинки. Приготовьте фольгу и жаропрочный противень. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the chicken meat. Mix salt, garlic and ground black pepper, rub the chicken meat with this mixture, let stand for 60 minutes.
Подготовьте мясо курицы.Смешайте соль, чеснок и черный молотый перец, натрите этой смесью мясо курицы, дайте постоять 60 минут.
Fry the celery and onion. In a frying pan with vegetable oil, fry the onion for 1 minute, add the celery and continue frying for 6-7 minutes.
Обжарьте сельдерей и лук. На сковороде с добавлением растительного масла обжарьте лук в течение 1 минуты, выложите сельдерей и продолжайте жарить 6-7 минут.
Prepare chicken and vegetables for roasting. Place celery and onion on the bottom of a heatproof dish. Place the chicken meat on the onion bed. Insert apple slices between chicken pieces. Pour white wine over everything and sprinkle with thyme. Cover the pan with foil and place in an oven preheated to 180 degrees.
Подготовьте курицу и овощи к запеканию. На дно жаропрочной формы выложите сельдрей с луком. Мясо курицы выложите на луковую подушку. В промежутках между кусочками курицы вставьте ломтики яблока. Полейте все белым вином и посыпьте тимьяном. Накройте форму фольгой и отправьте в разогретую до 180 градусов духовку.
Bake the dish. For the first 30 minutes, let the meat and vegetables bake under foil, then remove the foil and bake for 25-30 minutes until golden brown.
Запеките блюдо. Первые 30 минут дайте мясу с овощами пропечься под фольгой, затем снимите фольгу и запекайте 25-30 минут до образования румяной корочки.
Place the chicken and celery on serving plates and place slices of baked apples next to them.
Курицу с сельдереем выложите на порционные тарелки, рядом уложите дольки запеченных яблок.