Conveniently arrange all products. Wash the vegetables under running water. Peel the bell pepper from seeds and cut into cubes. Peel the onion and cut into pieces. Remove the skin from the tomatoes, scald them with boiling water, and cut into cubes. Chop the cabbage thinly. Squeeze the juice from half a lemon. Cut the zucchini into cubes. If the zucchini has hard seeds, they need to be removed. You can leave the young ones.
Удобно расположите все продукты. Вымойте овощи под проточной водой. Болгарский перец очистите от семян и перегородок порежьте кубиками. Очистите лук от шелухи и нарежьте кусочками. Снимите кожицу с помидоров, ошпарив их кипятком, порежьте кубиками. Капусту тонко нашинкуйте. Из половинки лимона выжмите сок. Кабачки нарежьте кубиками. Если у кабачков жесткие семечки, их нужно удалить. Молодые можно оставить.
Prepare the soup base. Place onion, cabbage and celery in a saucepan, add water, bring to a boil and cook for 7-8 minutes.
Приготовьте суповую основу. Положите в кастрюлю лук, капусту и сельдерей, залейте водой, доведите до кипения и варите 7–8 минут.
Add remaining vegetables. Add bell peppers, tomatoes and zucchini to the pan. Season with salt and pepper to taste, stir and cook for 20 minutes. Cover the pan with a lid, remove from heat, and let the soup simmer for 10–15 minutes.
Добавьте оставшиеся овощи. Добавьте в кастрюлю сладкий перец, томаты и кабачок. Приправьте солью и перцем по вкусу, перемешайте и варите 20 минут. Накройте кастрюлю крышкой, снимите с огня, дайте супу настояться 10–15 минут.
Pour the soup into serving bowls, add 1 tbsp to each. lemon juice and sprinkle with finely chopped herbs.
Суп разлейте по порционным тарелкам, добавьте в каждую по 1 ст.л. сока лимона и посыпьте мелко нарезанной зеленью.