Wash and peel the beets, potatoes, onions and carrots. Cut the potatoes into small cubes, leaving one aside. Finely chop the onion, grate the carrots and beets.
Свеклу, картофель, лук и морковь вымойте и почистите. Картофель нарежьте небольшими кубиками, одну оставьте. Лук мелко нарежьте, морковь и свеклу натрите на терке.
Prepare the soup base. Pour the meat broth into the pan, add the bay leaf and bring to a boil. Add salt to taste.
Приготовьте суповую основу. В кастрюлю налейте мясной бульон, добавьте лавровый лист и доведите до кипения. Посолите по вкусу.
Combine broth with vegetables. Add cabbage to the boiling broth, after boiling again, add chopped potatoes and one whole one. Cook for 10-15 minutes
Соедините бульон с овощами. Добавьте в кипящий бульон капусту, после повторного закипания выложите нарезанный картофель и одну целую. Варите 10-15 минут
Prepare the roast. In a frying pan with vegetable oil, fry the onions and carrots until tender, about 7-10 minutes. Then place the vegetables in the pan.
Приготовьте зажарку. На сковороде с добавлением растительного масла обжарьте лук и морковь до готовности, приблизительно 7-10 минут. Затем выложите овощи в кастрюлю.
Prepare the beets. Fry the grated beets in the same frying pan where the onions and carrots were stewed for about 7-10 minutes. At the end of frying, add tomato paste and stir.
Приготовьте свеклу. Натертую свеклу обжарьте ее на той же сковороде, где тушились лук и морковь, приблизительно 7-10 минут. В конце жарки добавьте томатную пасту и перемешайте.
Combine the beets with the remaining vegetables and finish preparing the borscht. Place the fried beets with tomato paste in a saucepan, bring to a boil and cook for 5 minutes. Turn off the stove and let the soup sit for about 10-15 minutes.
Соедините свеклу с остальными овощами и завершите приготовление борща. Обжаренную свеклу с томатной пастой выложите в катрюлю, доведите до кипения и варите 5 минут. Выключите плиту и дайте супу настояться около 10-15 минут.
Pour the borscht into serving bowls and let it cool slightly. Serve the soup with a slice of rye bread or croutons.
Борщ разлейте по порционным тарелкам, дайте ему немного остыть. Подавайте суп с кусочком ржаного хлеба или гренками.