Rinse dried fruits well in hot water. Place in a colander to drain. Prepare a blender or meat grinder. Squeeze the juice from the lemon into a clean container using a citrus press or your hands. Prepare the candy molds.
Хорошо промойте сухофрукты в горячей воде. Откиньте на дуршлаг, чтобы стекла вода. Подготовьте блендер или мясорубку. Отожмите из лимона сок в чистую емкость при помощи пресса для цитрусовых или руками. Подготовьте формочки для конфет.
Prepare some sweets. Pass prunes, dried apricots and raisins through a meat grinder into a clean deep bowl. Chop the nuts into the same bowl. Add lemon juice and honey to the crushed ingredients. Stir. Transfer the mixture into molds and compact. Place in the refrigerator for 3 hours.
Приготовьте конфеты. Пропустите чернослив, курагу и изюм через мясорубку в чистую глубокую миску. В эту же миску измельчите орехи. К измельченным ингредиентам добавьте сок лимона и мед. Перемешайте. Переложите смесь в формочки и утрамбуйте. Поставьте в холодильник на 3 часа.
Prepare the chocolate glaze. Melt the chocolate in the microwave or in a water bath, after breaking it into pieces.
Подготовьте шоколадную глазурь. Растопите шоколад в микроволновой печи или на водяной бане, предварительно поломав его на кусочки.
Finish preparing the candies. Remove the candy from the refrigerator. Dip each one into melted chocolate. Place back in the refrigerator for 40 minutes.
Завершите приготовление конфет. Достаньте конфеты из холодильника. Обмакните каждую в растопленный шоколад. Поставьте обратно в холодильник на 40 минут.
For an impressive presentation, place the prepared candies in paper molds or a beautiful plate.
Для эффектной подачи разложите готовые конфеты в бумажные формочки или красивую тарелку.