Wash the cabbage. Remove the top sheets. Chop it into thin strips. Place in a saucepan. Wash the carrots. Peel off the skin. Grate on a coarse grater. Peel the onion, wash and cut into small cubes. Wash the parsley and dill. Dry. Finely chop into separate containers.
Вымойте капусту. Удалите верхние листы. Нашинкуйте ее тонкой соломкой. Сложите в кастрюлю. Вымойте морковь. Очистите от кожуры. Натрите на крупной терке. Лук очистите от шелухи, вымойте и нарежьте мелкими кубиками. Вымойте петрушку и укроп. Высушите. Мелко нарежьте в отдельные емкости.
Prepare the cabbage. Fill the cabbage in the pan with water until it completely covers it. Place on medium heat. Bring to a boil. Reduce heat and simmer for 5 minutes until half cooked. Drain in a colander.
Подготовьте капусту. Залейте капусту в кастрюле водой, чтобы она полностью ее покрыла. Поставьте на средний огонь. Доведите до кипения. Уменьшите огонь и варите 5 минут до полуготовности. Откиньте на дуршлаг.
Prepare the roast. Place carrots and onions in a deep frying pan. Add butter and place on low heat. When the butter melts, add 50 ml of water. Stir. Cook for 5 minutes until the liquid has evaporated. Add tomato paste and stir. Cook for 1 minute. Remove from heat. Transfer to a clean bowl. Wash the pan.
Приготовьте зажарку. В глубокую сковороду выложите морковь и лук. Добавьте сливочное масло и поставьте на медленный огонь. Когда масло растает, добавьте 50 мл воды. Перемешайте. Готовьте 5 минут, пока жидкость не испарится. Добавьте томатную пасту и перемешайте. Готовьте 1 минуту. Снимите с огня. Переложите в чистую миску. Сковороду вымойте.
Prepare the flour mixture. Place another frying pan over medium heat. Add flour. Dry it, stirring, for about a minute. The flour should turn yellowish. Add some salt. Pour in the water intended for diluting the flour. Stir to avoid lumps and remove from heat.
Приготовьте мучную смесь. Другую сковороду поставьте на средний огонь. Насыпьте муку. Подсушите ее, помешивая, примерно минуту. Мука должна стать желтоватой. Посолите. Влейте воду, предназначенную для разведения муки. Перемешайте, чтобы не было комочков, и снимите с огня.
Finish cooking. Pour vegetable oil into the frying pan in which the carrots, onions and tomato paste were cooked and place over medium heat. Place cabbage in it. Add previously prepared vegetables. Stir. Reduce heat and simmer covered for 10 minutes. Add flour and salt diluted with water to the dish. Stir. Cover with a lid. Simmer over low heat for another 10 minutes. Three minutes before readiness, add chopped parsley and stir.
Завершите приготовление. В сковороду, в которой готовилась морковь с луком и томатной пастой, налейте растительное масло и поставьте на средний огонь. Выложите в нее капусту. Добавьте подготовленные ранее овощи. Перемешайте. Уменьшите огонь и тушите под крышкой 10 минут. Добавьте в блюдо разведенную водой муку и соль. Перемешайте. Накройте крышкой. Тушите на слабом огне еще 10 минут. За три минуты до готовности добавьте измельченную петрушку и перемешайте.
Divide the cabbage among serving plates. Sprinkle chopped dill on top.
Разложите капусту по порционным тарелкам. Сверху посыпьте измельченным укропом.