Conveniently place the necessary products and utensils on the table. Sift the flour through a sieve. Remove the milk from the refrigerator in advance; it should be at room temperature.
Удобно расположите на столе необходимые продукты и посуду. Муку просейте через сито. Заранее достаньте из холодильника молоко, оно должно быть комнатной температуры.
Prepare the pancake dough. Beat the egg into a deep container, add sugar. Stir a little, then add the sifted flour, salt and baking soda. Pour milk in a thin stream and stir the resulting mixture so that there are no lumps.
Подготовьте тесто для блинов. В глубокую емкость вбейте яйцо, добавьте сахар. Немного перемешайте, затем всыпьте просеянную муку, добавите соль и пищевую соду. Тонкой струйкой влейте молоко и перемешайте полученную смесь, чтобы не было комочков.
Bake pancakes. Pour oil into a frying pan and heat well. Use a ladle to pour some of the dough out and spread it over the entire surface of the pan in a thin layer. After 2 minutes, turn the pancake over and fry until golden brown. Repeat the procedure until the dough is finished.
Выпеките блины. Налейте масло на сковороду и хорошо разогрейте. Половником вылейте часть теста и распределите его по всей поверхности сковороды тонким слоем. Через 2 минуты переверните блин и жарьте его до появления румяной корочки. Повторяйте процедуру до тех пор, пока тесто не закончится.
Roll the finished pancakes into envelopes and place on serving plates. Serve warm with jam, jam or condensed milk.
Готовые блинчики сверните конвертиками, выложите на порционные тарелки. Подавайте теплыми с вареньем, джемом или сгущенкой.