Conveniently place the necessary products on the table. Remove the milk from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Prepare a frying pan, spoon, whisk and paper towel.
Удобно расположите на столе нужные продукты. Молоко заранее достаньте из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Приготовьте сковороду, ложку, венчик и бумажное полотенце.
Prepare the dough for pancakes. Beat the eggs into a bowl, add sugar and salt, stir the mixture with a whisk. Pour in milk at room temperature, add flour, baking powder and stir until smooth.
Подготовьте тесто для оладушек. В миску вбейте яйца, добавьте сахар и соль, перемешайте смесь венчиком. Влейте молоко комнатной температуры, добавьте муку, разрыхлитель теста и перемешайте до однородности.
Bake the pancakes. Heat the frying pan well, pour in sunflower oil. Place a tablespoon of dough and fry the pancakes on one side until golden brown for 5 minutes, then turn over to the other side and fry for another 5 minutes. Place the finished pancakes on a plate with a paper towel to remove excess oil.
Выпеките оладьи. Сковороду хорошо разогрейте, влейте подсолнечное масло. Столовой ложкой выкладывайте тесто и обжаривайте оладушки с одной стороны до румяной корочки в течение 5 минут, затем переверните на другую сторону и обжаривайте еще в течение 5 минут. Готовые оладьи выкладывайте на тарелку с бумажным полотенцем, чтобы удалить излишки масла.
Serve the pancakes hot. You can draw a funny face on a serving plate using jam or condensed milk instead of paint.
Подавайте оладушки горячими. На порционной тарелке можно нарисовать забавную рожицу, использовав вместо краски варенье или сгущенку.