Conveniently place the necessary products on the work surface. Sift the flour through a sieve.
Удобно расположите на рабочей поверхности нужные продукты. Муку просейте через сито.
Prepare a flour base. Pour sifted flour into a dry frying pan and fry over medium heat for 5 minutes. Pour in 100 ml of hot water and mix well, add the remaining water and stir constantly so that there are no lumps.
Подготовьте основу из муки. В сухую сковороду насыпьте просеянную муку, обжарьте на среднем огне в течение 5 минут. Влейте 100 мл горячей воды и хорошо перемешайте, добавьте оставшуюся воду и постоянно мешайте, чтобы не было комочков.
Finish preparing the gravy. Add sour cream to the flour, stir, bring the mixture to a boil and cook for 4 minutes. Add salt and cook for a few minutes until thickened.
Завершите приготовление подливы. Добавьте к муке сметану, перемешайте, доведите массу до кипения и варите в течение 4 минут. Посолите и варите несколько минут до загустения.
Serve the gravy with any side dish, such as mashed potatoes or boiled pasta.
Подавайте подливу с любым гарниром, например, картофельным пюре или отварными макаронами.