Peel the onion and finely chop; it is better to avoid a meat grinder so that the onion juice does not leak out and spoil the consistency of the future minced meat. Cool the fat, then finely chop it with a sharp knife and put it in the refrigerator. Rinse the lamb and remove excess fat. Light a fire in the grill if you are preparing the coals yourself. Prepare a container for water, a large end board and 2 hatchet knives.
Лук очистите и мелко нарежьте, лучше избежать мясорубки, чтобы луковый сок не вытек и не испортил консистенцию будущего фарша. Жир охладите, затем острым ножом мелко нарубите и уберите в холодильник. Баранину промойте и очистите от лишнего жира. Разожгите огонь в мангале, если готовите угли самостоятельно. Подготовьте емкость для воды, большую торцевую доску и 2 ножа-топорика.
Add onions and spices. Add fat tail fat, onion and spices (salt, pepper, coriander and cumin) to the minced meat. Then mix the minced meat thoroughly, you can beat it several times. Onions and fat will even better glue the consistency of the minced meat. You need to stir until whitish fat threads appear in the minced meat, and the minced meat itself changes color from scarlet to lighter. Next, put the minced meat in the refrigerator to cool for at least 2 hours.
Добавьте лук и специи. В рубленое мясо всыпьте курдючный жир, лук и специи (соль, перец, кориандр и зиру). Затем тщательно вымешайте фарш, можно несколько раз отбить его. Лук и жир еще лучше склеят консистенцию фарша. Мешать надо до тех пор, пока в фарше не появятся белесые жировые нити, а сам фарш не изменит цвет с алого на более светлый. Далее поставьте фарш охлаждаться в холодильник минимум на 2 часа.
Form lula kebab. Take 120-150 g of minced meat for kebab. Start forming a patty by quickly pounding it between your palms. Thread the resulting cutlet onto a skewer and smooth the minced meat along the blade. You can form oblong cutlets and place them on a wire rack. By the time you start cooking the shish kebab, the fire should burn out and the coals should become red and very hot. Place the skewers on the hot grill. As soon as the meat begins to brown on one side, turn it over to the other side, then fry the kebab on the sides.
Сформируйте люля-кебаб. Возьмите 120-150 г фарша для кебаба. Начните сформировывать котлету, быстро отбивая ее между ладонями. Получившуюся котлету нанизайте на шампур и разравняйте фарш по лезвию. Можно слепить продолговатые котлеты и разложить на решетке. К началу готовки шашлыка, огонь должен прогореть, а угли стать красными и очень горячими. Разложите шампуры на горячий мангал. Как только с одной стороны мясо начнет подрумяниваться, переверните на другую сторону, затем жарьте кебаб с боков.
Serve homemade lula kebab with fresh herbs and thinly sliced tomatoes. It must be consumed immediately after cooking, as the fat hardens very quickly and the taste of the dish deteriorates.
Подавайте люля-кебаб, приготовленный в домашних условиях, со свежей зеленью и помидорами, нарезанными тонкими слайсами. Употреблять его нужно сразу после приготовления, так как жир застывает очень быстро и вкусовые качества блюда ухудшаются.