Wash the blackcurrants and boil water in a saucepan.
Вымойте черную смородину, вскипятите в кастрюле воду.
Prepare jelly. Place currants and sugar in cold water and place over high heat. In a small container, dilute the starch in 30-40 ml of cold water. When the water with the berries boils, reduce the heat to low and simmer for 8 minutes. Remove the berries from the pan. Pour the starch solution into the drink in small portions, stirring constantly. Bring the jelly to a boil and remove from heat.
Приготовьте кисель. В холодную воду положите смородину и сахар, поставьте на сильный огонь. В небольшой емкости разведите крахмал в 30-40 мл холодной воды. Когда вода с ягодами закипит, убавьте огонь до минимума и варите 8 минут. Уберите ягоды из кастрюли. Крахмальный раствор небольшими порциями вливайте в напиток, постоянно помешивая. Доведите кисель до кипения и снимите с огня.
Pour the finished jelly into beautiful cups and garnish with a sprig of mint.
Готовый кисель разлейте по красивым чашкам и украсьте веточкой мяты.