Boil water for dumplings.
Вскипятите воду для вареников.
Prepare dumplings. Place cottage cheese and egg in a bowl. Add salt and sugar, stir until smooth. Then add flour and mix again. Dust the counter with flour and shape the dough into two sausages, about 1.5cm in diameter. Cut the sausages into pieces about 1 cm wide. Place the dumplings in boiling water and cook for 5 minutes.
Приготовьте вареники. Выложите в миску творог, яйцо. Добавьте соль и сахар, размешайте до однородности. Затем добавьте муку и снова перемешайте. Посыпьте стол мукой и сформируйте из теста две колбаски, примерно 1,5 см в диаметре. Нарежьте колбаски на кусочки шириной около 1 см. В кипящую воду выложите вареники и варите 5 минут.
Serve the finished dumplings in a deep plate with sour cream. If desired, you can top it with syrup.
Готовые вареники подайте в глубокой тарелке со сметаной. По желанию можно полить сиропом.