Prepare your ingredients. Pre-soak the raisins in a bowl. To do this, pour hot water into a bowl and add raisins there. Wait 10-15 minutes until the raisins are soft. After this, drain the water. If you have grain curd, you should grind it in a blender or with a fork. You can take ready-made curd mass.
Подготовьте ингредиенты. Предварительно замочите изюм в миске. Для этого налейте в миску горячую воду и положите туда изюм. Подождите 10-15 минут, пока изюм не станет мягким. После этого слейте воду. Если у вас зерновой творог, стоит его размельчить в блендере или вилкой. Можете взять уже готовую творожную массу.
Prepare the “dough” for cheesecakes. Place cottage cheese, egg, a little salt and vanilla, and raisins in a deep bowl. Mix everything well. Next, gradually add the sifted flour and stir each time until smooth. Depending on the cottage cheese, you may need a little less or more flour. Keep an eye on how the dough turns out. It should stick to your hands just a little, but not be too dense and clogged with flour.
Приготовьте "тесто" для сырников. В глубокую миску положите творог, яйцо, немного соли и ванилина, изюм. Все хорошо перемешайте. Далее постепенно добавляйте просеянную муку и перемешивайте каждый раз до однородности. В зависимости от творога может понадобиться чуть меньше или больше муки. Следите за тем, каким получается тесто. Оно должно совсем чуть-чуть липнуть к рукам, но при этом не быть слишком плотным и забитым мукой.
Sprinkle a table or board with flour and transfer the resulting mass there. Roll the dough into a sausage with a diameter of approximately 4-5 cm. Roll in flour on all sides. Cut the block into equal circles approximately 2 cm thick.
Присыпьте стол или доску мукой и переложите туда получившуюся массу. Скатайте из теста колбаску диаметром примерно 4-5 см. Обваляйте со всех сторон в муке. Разрежьте брусок на одинаковые кружочки примерно по 2 см толщиной.
Sprinkle each cheesecake with a little flour. Pour oil into a frying pan and put on fire. Wait until the oil gets hot. Fry the cheesecakes over medium heat for 3-5 minutes on each side. Make sure they turn out rosy and golden.
Каждый сырник немного присыпьте мукой. В сковороду налейте масло и поставьте на огонь. Подождите, пока масло станет горячим. Жарьте сырники на среднем огне по 3-5 минут с каждой стороны. Следите за тем, чтобы они получались румяными и золотистыми.
Before serving, top the cheesecakes with strawberry jam. Garnish with almonds and berries.
Перед подачей сырники полейте клубничным джемом. Украсьте миндальными лепестками и ягодами.