Remove the butter from the refrigerator in advance so that it reaches room temperature before cooking. Pour gelatin with water and leave for 30 minutes. Grind the cookies until crumbly. Wash and peel the fruits. Cut the kiwi into cubes and the bananas into thin slices. Prepare a springform pan and parchment.
Заранее достаньте из холодильника сливочное масло, чтобы оно к моменту приготовления нагрелось до комнатной температуры. Залейте желатин водой и оставьте на 30 минут. Измельчите печенье до состояния крошки. Фрукты вымойте и очистите. Киви нарежьте кубиками, а бананы – тонкими кружочками. Подготовьте разъемную форму и пергамент.
Make the base of the cake. Combine cookie crumbs with butter. Line a small pan with parchment paper and place the cookie-butter mixture on the bottom. Pack well and place in the refrigerator for 30 minutes.
Сделайте основу торта. Соедините крошку из печенья со сливочным маслом. Застелите небольшую форму пергаментом и на дно выложите смесь печенья с маслом. Хорошо утрамбуйте и уберите в холодильник на 30 минут.
Make a second layer for the cake. Place the kiwi in a saucepan, pour in lemon juice and sprinkle with sugar. Place the container over medium heat. Heat for about 3 minutes, then remove from heat and cool. Add Greek yogurt and bloomed gelatin. Mix well.
Сделайте второй слой для торта. В кастрюлю переложите киви, залейте лимонный сок и посыпьте сахаром. Поставьте емкость на средний огонь. Нагревайте около 3 минут, затем снимите с плиты и остудите. Добавьте греческий йогурт и разбухший желатин. Хорошо перемешайте.
Assemble the cake. Remove the base from the refrigerator, spread the sliced banana over its surface, and pour the kiwi, yogurt and gelatin mixture on top. Place the cake in the refrigerator for 1 hour.
Соберите торт. Достаньте из холодильника основу, разложите по ее поверхности нарезанный банан, а сверху залейте смесью из киви, йогурта и желатина. Отправьте торт в холодильник на 1 час.
Before serving, remove the cake from the mold and decorate with kiwi slices. Don't forget to decorate the dessert with birthday candles.
Перед подачей извлеките торт из формы и украсьте дольками киви. Не забудьте украсить десерт именинными свечами.