Rinse the lentils several times until the water runs clear. Peel the onion and cut it into cubes. Finely chop the garlic or squeeze it through a press. Peel and grate the carrots. Wash the dill under running water and chop with a knife. Boil the lentils. Pour water into a saucepan with lentils and put on fire. Add some salt. After boiling, cook the lentils over medium heat for 15 minutes. When the lentils are ready, drain the water.
Чечевицу промойте несколько раз, пока вода не стает прозрачной. Почистите лук, порежьте его кубиками. Чеснок мелко нарежьте или выдавите через пресс. Морковь почистите и натрите на терке. Укроп помойте под проточной водой и измельчите ножом. Отварите чечевицу. Налейте в кастрюлю с чечевицей воду и поставьте на огонь. Посолите. После закипания варите чечевицу на среднем огне 15 минут. Когда чечевица будет готова, воду слейте.
Prepare the roast. Pour olive oil into a preheated frying pan and fry the onion until golden brown. Add carrots, bay leaf, garlic. Sauté for a few minutes. Add dill. Place the cooked lentils into the frying pan, stir and cover with a lid. After 8-10 minutes, remove from heat and serve.
Приготовьте зажарку. В разогретую сковороду налейте оливковое масло и обжарьте лук до золотистого цвета. Добавьте морковь, лавровый лист, чеснок. Пассеруйте несколько минут. Добавьте укроп. Переложите готовую чечевицу в сковороду, перемешайте и накройте крышкой. Через 8-10 минут снимите с огня и подайте на стол.
For beautiful portioned serving, use a culinary ring. Sprinkle ground paprika on top.
Для красивой порционной подачи используйте кулинарное кольцо. Сверху посыпьте молотой паприкой.