Peel the onions and carrots and cut into small cubes. Finely chop the garlic. Wash the chicken fillet and cut into small pieces across the grain. Rinse the lentils with cold water; in hot or warm water the grains will begin to stick together. Finely chop the greens.
Лук и морковь очистите и нарежьте мелкими кубиками. Чеснок мелко порубите. Куриное филе промойте и нарежьте небольшими кусочками поперек волокон. Чечевицу промойте холодной водой, в горячей или тёплой воде крупицы начнут слипаться. Зелень мелко порубите.
Cook the lentils. Pour cold water into a saucepan and add red lentils, place over high heat and bring to a boil. After boiling, skim off the foam, reduce the heat to medium and cook the lentils for about 15 minutes. 3-4 minutes before cooking, add bay leaf and salt. At the end of cooking, drain the water from the lentils.
Сварите чечевицу. В кастрюлю налейте холодную воду и всыпьте туда красную чечевицу, поставьте на большой огонь и доведите до кипения. После закипания снимите пенку, уменьшите огонь до среднего и варите чечевицу около 15 минут. За 3-4 минуты до готовности добавьте лавровый лист и соль. По окончанию варки слейте с чечевицы воду.
Place finely chopped garlic in a frying pan in heated oil and fry for 1-2 minutes. Add fillet to it. Fry on all sides until golden brown, about 5-6 minutes. Add carrots and onions and stir.
На сковороду в разогретое масло положите мелко рубленный чеснок и 1-2 минуты обжарьте. К нему добавьте филе. Обжарьте со всех сторон до золотистой корочки примерно 5-6 минут. Добавьте морковь и лук и перемешайте.
Add spices and lentils. Add red and black pepper, coriander and salt to the chicken. Fry the mixture until the vegetables are soft for about 10 minutes. Reduce heat and add lentils. Stir the lentils into the chicken and heat everything together over low heat for about 1 minute.
Добавьте специи и чечевицу. В курицу всыпьте красный и черный перец, кориандр и соль. Обжарьте массу до мягкости овощей еще около 10 минут. Убавьте огонь и добавьте чечевицу. Перемешайте чечевицу с курицей и подогрейте все вместе на слабом огне еще около 1 минуты.
Serve the lentils and chicken hot, garnished with fresh chopped herbs.
Подавайте чечевицу с курицей в горячем виде, украсив свежей рубленой зеленью.