Rinse the red lentils and remove any unwanted debris. Wash the beef. Peel the onions, potatoes and carrots and cut into cubes. Remove the seeds from the bell pepper and cut into small cubes. Remove the skins from the tomatoes. To do this, pour boiling water over the tomatoes, wait 1-2 minutes and carefully remove the skin, then mash into a paste. Pass the garlic through a press. Finely chop the celery root.
Красную чечевицу промойте и очистите от нежелательного мусора. Говядину вымойте. Лук, картошку и морковь очистите и нарежьте кубиками. Болгарский перец освободите от семян и нарежьте небольшими кубиками. С помидоров снимите кожицу. Для этого залейте помидоры кипятком, выждите 1-2 минуты и аккуратно снимите кожу, затем разомните в кашицу. Чеснок пропустите через пресс. Корень сельдерея мелко нарежьте.
Prepare the roast for the soup. Heat vegetable oil in a frying pan. First fry the onion until translucent for 2 minutes, then add the carrots and celery root. And fry everything together until light golden brown. Season with salt and pepper. Then add the diced bell pepper and potatoes. Stir the ingredients and fry the mixture for another 2 minutes. Next, add the tomatoes and garlic, mix everything again, reduce the heat and simmer under the lid for 6-8 minutes.
Приготовьте зажарку для супа. В сковороде разогрейте растительное масло. Обжарьте сначала лук до прозрачности 2 минуты, затем добавьте морковь, корень сельдерея. И обжаривайте все вместе до легкого золотистого цвета. Посолите и поперчите. Затем положите нарезанный кубиками болгарский перец и картофель. Перемешайте ингредиенты и обжарьте смесь еще 2 минуты. Далее добавьте помидоры и чеснок, все перемешайте ещё раз, уменьшите огонь и томите под крышкой 6-8 минут.
Cook the beef. Pour 1.5 liters of water into a saucepan and place the meat in it, bring to a boil. Foam will form during cooking. It will need to be removed. Once boiling, reduce heat and simmer beef for 50 minutes. Add salt at the end. When the meat is cooked, separate it into pieces and return it to the pan.
Сварите говядину. В кастрюлю налейте 1,5 литра воды и сложите в неё мясо, доведите до кипения. При варке будет образовываться пена. Её необходимо будет снять. После закипания убавьте огонь и варите говядину 50 минут. В конце добавьте соль. Когда мясо сварится, разделите его на кусочки и снова верните в кастрюлю.
Add cereals and vegetables to the meat. Place the washed lentils into the boiling meat broth and cook for another 5 minutes. Then add the vegetables and cook for another 5-10 minutes until the potatoes are soft.
Добавьте к мясу крупу и овощи. В кипящий мясной бульон выложите промытую чечевицу и варите еще 5 минут. Затем добавьте овощи и готовьте еще 5-10 минут до мягкости картофеля.
Add chopped parsley or cilantro to lentil soup with meat.
В суп из чечевицы с мясом добавьте нарезанную петрушку или кинзу.