Remove the egg and butter from the refrigerator, prepare water slightly warmer than room temperature for the dough. Wash the mint and divide it into small sprigs of 2-3 leaves. Wash the raisins, pour boiling water over them and leave for 10 minutes. Grind the walnuts in a mortar or using a knife. Wash the apples, cut them in half and remove the seeds. Pour lemon juice over the apple slices to prevent them from browning. Sift the flour and prepare cling film. Tip: Instead of lemon, you can use lime or ready-made lemon juice in a spray bottle.
Достаньте из холодильника яйцо и сливочное масло, подготовьте воду немного теплее комнатной температуры для теста. Промойте мяту и разделите ее на небольшие веточки по 2-3 листика. Вымойте изюм, залейте его кипятком и оставьте на 10 минут. В ступке или при помощи ножа измельчите грецкие орехи. Помойте яблоки, разрежьте пополам и очистите от семечек. Полейте срезы яблок соком лимона, чтобы они не потемнели. Просейте муку и подготовьте пищевую пленку. Совет: вместо лимона можно использовать лайм или готовый лимонный сок в упаковке с пульверизатором.
Make the dough. In a deep bowl, beat the egg with salt and vegetable oil. Dilute the mixture with warm water and add baking powder. While stirring, pour flour into the bowl until a thick, homogeneous mass is formed. Leave 2-3 tbsp. flour for kneading and rolling out dough. Place the mixture on the table and knead into a thick and elastic dough. Roll the dough into a ball, cover it with cling film and leave in a warm place for 20 minutes.
Сделайте тесто. В глубокой миске взбейте яйцо с солью и растительным маслом. Разбавьте смесь теплой водой и добавьте разрыхлитель для теста. Помешивая, засыпайте в миску муку до образования густой однородной массы. Оставьте 2-3 ст.л. муки для замеса и раскатывания теста. Выложите массу на стол и замесите плотное и упругое тесто. Скатайте тесто в ком, накройте его пищевой пленкой и оставьте в теплом месте на 20 минут.
Prepare the filling. Drain the water in which the raisins were steamed and dry them on a towel. Cut the apples into cubes about 1 cm in size. Mix together the apples, raisins, walnuts, add sugar and cinnamon.
Подготовьте начинку. Слейте воду, в которой распаривался изюм, и обсушите его на полотенце. Нарежьте яблоки на кубики размером около 1 см. Смешайте вместе яблоки, изюм, грецкие орехи, добавьте сахар и корицу.
Form the strudel. Sprinkle some flour in a thin, even layer on the table and place the dough on it. Form the dough into an even, flat rectangle and gradually stretch it, working from the middle to the corners and gently pulling out the sides. The result should be a thin rectangular plate. Melt the butter. Using a pastry brush, lightly brush the surface of the dough with oil. Place the filling on the dough in a thin, even layer, stepping back at least 2 cm from the edge. Roll the roll, trying not to make it tight, and carefully seal the edges.
Сформируйте штрудель. Насыпьте немного муки тонким ровным слоем на стол и выложите на него тесто. Сформируйте из теста ровный плоский прямоугольник и постепенно растяните его, направляя от середины к углам и осторожно вытягивая стороны. В результате должна получится тонкая пластина прямоугольной формы. Растопите сливочное масло. С помощью кулинарной кисточки слегка смажьте маслом поверхность теста. Выложите на тесто тонким ровным слоем начинку, отступая от края не менее, чем на 2 см. Сверните рулет, стараясь не делать его плотным, тщательно слепите края.
Bake the strudel. Preheat the oven to 180 degrees. Spread baking paper on a baking sheet and place the strudel. Grease it with butter and place in the oven. Bake for about 40 minutes until the crust is firm and golden brown. Grease the finished apple strudel with oil again, let cool slightly and cut into portions.
Испеките штрудель. Разогрейте духовку до 180 градусов. Расстелите на противне бумагу для выпечки и выложите штрудель. Смажьте его сливочным маслом и поставьте в духовку. Выпекайте около 40 минут до появления устойчивой румяной корочки. Готовый яблочный штрудель еще раз смажьте маслом, дайте немного остыть и разрежьте на порции.
The classic portioned serving of apple strudel involves a small scoop of ice cream next to the hot pastry and a sprig of mint. Choose elegant dessert plates made from fine china for serving.
Классическая порционная подача штруделя с яблоками предполагает небольшой шарик мороженого рядом с горячей выпечкой и веточку мяты. Выберите для сервировки изящные десертные тарелки из тонкого фарфора.