Conveniently arrange all the ingredients. If the fish is frozen, defrost it in advance. Rinse the fillets under running water and pat dry with a paper towel. Wash the potatoes and peel them. Prepare your meat grinder.
Удобно разложите все ингредиенты. Если рыба замороженная — разморозьте ее заранее. Помойте филе под проточной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте картофель и очистите его от кожуры. Подготовьте мясорубку.
Make minced fish. Pass the pollock fillet through a meat grinder. Check that there are no bones in the minced meat. Cut the potatoes into slices and pass through a meat grinder. If the potatoes release a lot of liquid, squeeze them out. Add egg, salt and fish seasoning. Stir until smooth. If the minced meat is liquid, add 1-2 tbsp. l. flour.
Сделайте рыбный фарш. Филе минтая пропустите через мясорубку. Проверьте, чтобы в фарше не оказалось косточек. Картофель порежьте на дольки и пропустите через мясорубку. Если картофель выделил много жидкости, отожмите. Добавьте яйцо, соль и рыбную приправу. Перемешайте до однородности. Если фарш получился жидким, добавьте 1-2 ст. л. муки.
Make cutlets. Form the minced meat into cutlets. Heat a frying pan and pour vegetable oil into it. Fry the cutlets for 6-7 minutes on each side over medium heat until golden brown. Place the finished cutlets on a plate.
Сделайте котлеты. Сформируйте из фарша котлеты. Разогрейте сковороду и налейте в нее растительное масло. Обжарьте котлеты по 6-7 минут с каждой стороны на среднем огне до румяной корочки. Готовые котлеты выложите на тарелку.
Pollock cutlets go well with mashed potatoes. Boil the potatoes in salted water, mash and season with butter. Serve pickled cucumbers and tomatoes on a separate saucer.
Котлеты из минтая хорошо сочетаются с картофельным пюре. Отварите картофель в подсоленной воде, разомните и заправьте сливочным маслом. На отдельном блюдце подайте соленые огурцы и помидоры.