Prepare your food. Wash and peel the onions and potatoes.
Подготовьте продукты. Помойте и очистите лук и картофель.
Prepare the base for the potato dough. Grate the potatoes on a fine grater, squeeze out the juice and place in a bowl.
Приготовьте основу для картофельного теста. Картофель натрите на мелкой терке, отожмите его от сока и выложите в миску.
Grate the onion, ham and cheese. Finely chop the dill.
Натрите на терке лук, ветчину и сыр. Мелко нарежьте укроп.
Add grated onion, ham, cheese, as well as egg, herbs, flour, salt and pepper to the potatoes. Stir until smooth.
Добавьте к картофелю натертые лук, ветчину, сыр, а также яйцо, зелень, муку, соль и перец. Перемешайте до однородной массы.
Heat a frying pan, pour vegetable oil into it, then lay out the potato pancakes, making them thin. Fry until golden brown, about 2-3 minutes on each side.
Разогрейте сковороду, налейте туда растительное масло, затем выложите драники, делая их тонкими. Обжаривайте до румяной корочки, примерно по 2-3 минуты с каждой стороны.
Place the finished pancakes on a plate, serving with sour cream and herbs. Bon appetit!
Готовые драники выложите на тарелку, подав со сметаной и зеленью. Приятного аппетита!
For an aesthetically pleasing dish, sprinkle the top of the potato pancakes with a bright seasoning, such as paprika. Serve sour cream or other sauce in a gravy boat.
Для эстетичного вида блюда посыпьте драники сверху яркой приправой, например, паприкой. А сметану или другой соус подайте в соуснице.