Peel the onions and garlic, wash and divide the parsley and dill into small sprigs. Peel the potatoes and, without cutting them, soak them in slightly salted water. Rinse the pork knuckle and remove any dark rough spots from the skin by scraping it with a knife. Prepare a wide baking tray and foil, take out a deep container for the marinade.
Очистите лук и чеснок, вымойте и разделите на маленькие веточки зелень петрушки и укропа. Почистите картофель и, не разрезая, замочите его в чуть подсоленной воде. Промойте свиную рульку и удалите темные грубые места со шкуры, поскоблив ее ножом. Приготовьте широкий противень для запекания и фольгу, достаньте глубокую емкость для маринада.
Make the marinade. Pass 2 cloves of garlic through a press, mix it with salt, sugar and apple cider vinegar. Add pepper and dilute the mixture with water. Mix well and let the sugar and salt dissolve.
Сделайте маринад. Пропустите 2 зубчика чеснока через пресс, смешайте его с солью, сахаром и яблочным уксусом. Добавьте перец и разбавьте смесь водой. Хорошо перемешайте и дайте сахару и соли раствориться.
Prepare the knuckle. Make deep cuts on the shank with a knife, trying to pierce the meat at least 3 cm. Cut 3 cloves of garlic into thin slices and roll them in salt. Stuff the shank with garlic and pour the marinade over it. Keep the meat in the marinade for about 1 hour.
Подготовьте рульку. Сделайте на рульке глубокие надрезы ножом, стараясь протыкать мясо не менее, чем на 3 см. Порежьте 3 зубчика чеснока на тонкие пластинки и обваляйте их в соли. Нашпигуйте чесноком рульку и залейте маринадом. Выдерживайте мясо в маринаде около 1 часа.
Bake the knuckle. Remove the shank from the marinade and wrap tightly in foil, leaving no gaps. Preheat the oven to 200 degrees and bake the shank on a baking sheet for 1 hour.
Запеките рульку. Достаньте рульку из маринада и плотно заверните в фольгу, не оставляя просветов. Разогрейте духовку до 200 градусов и запекайте рульку на противне в течение 1 часа.
Prepare the vegetables. Cut the potatoes into circles, cut the onions into even thin rings. Melt the butter, mix salt, dried parsley and dill in it.
Подготовьте овощи. Порежьте кружками картофель, репчатый лук нарежьте ровными тонкими кольцами. Растопите сливочное масло, смешайте в нем соль, сушеные петрушку и укроп.
Bake the shank with potatoes. Once the hour is up, remove the shank from the oven and remove from the baking sheet. Grease a baking sheet with vegetable oil and place potatoes and onions in rows. Pour a mixture of butter, salt and herbs over the vegetables. Unfold the foil and place the shanks on top of the potatoes. Drizzle some of the marinade over the pork. Place the shank with potatoes in the oven and bake for about 40 minutes until the potatoes are cooked.
Запеките рульку с картофелем. По истечении часа достаньте рульку из духовки и снимите с противня. Смажьте противень растительным маслом и выложите рядами картофель и лук. Полейте овощи смесью сливочного масла, соли и пряных трав. Разверните фольгу и выложите рульку на картофель. Полейте свинину небольшим количеством маринада. Поставьте рульку с картошкой в духовку и запекайте около 40 минут до готовности картофеля.
Serve the shank with potatoes in portions, cutting the meat into even slices and putting 5-6 potato slices and a little onion on each plate. Garnish portions with sprigs of herbs and pickled cucumbers, cut into thin slices.
Подавайте рульку с картошкой порционно, нарезав мясо на ровные ломти и положив в каждую тарелку 5-6 кружков картофеля и немного лука. Украсьте порции веточками зелени и солеными огурцами, нарезанными тонкими кружочками.