Thaw the puff pastry. Peel the nuts from their shells. Melt the butter in the microwave or in a water bath. Prepare a baking dish or baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 175 degrees.
Разморозьте слоеное тесто. Очистите орехи от скорлупы. Растопите сливочное масло в микроволновке или на водяной бане. Приготовьте форму для выпечки или противень, пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 175 градусов.
Prepare the dough. Divide the dough into 6-8 parts. Roll out the first layer to a slightly larger size than your baking dish or baking sheet. Line a baking sheet with parchment. Place the first layer of dough, forming small sides. Grind coarsely.
Подготовьте тесто. Разделите тесто на 6-8 частей. Раскатайте первый слой немного большим размером, чем форма для выпечки или противень. Застелите противень пергаментом. Выложите первый слой теста, формируя небольшие бортики. Крупно измельчите.
Prepare the syrup. Add honey and sugar to boiled hot water. The water temperature should be 45-50 degrees. Stir the honey well so that there is no residue at the bottom.
Приготовьте сироп. В кипяченую горячую воду добавьте мед и сахар. Температура воды должна быть 45-50 градусов. Хорошо размешайте мед, чтобы не было на дне остатка.
Prepare the baklava. Brush the first layer of dough with melted butter. Add some of the nut filling and drizzle with sweet syrup. Place a second layer of dough. Do this with all layers of dough, alternating them with the nut filling. Pour the remaining butter over the dessert. Cut the baklava into pieces diagonally. Bake the baklava in an oven preheated to 175 degrees for 50 minutes. Remove from the oven and pour in the remaining sweet syrup. Let stand for 20 minutes.
Приготовьте пахлаву. Первый слой теста смажьте растопленным сливочным маслом. Положите часть ореховой начинки, сбрызните сладким сиропом. Выложите второй слой теста. Так поступите со всеми слоями теста, попеременно чередуя их с ореховой начинкой. Залейте десерт оставшимся сливочным маслом. Разрежьте пахлаву на кусочки по диагонали. Запеките пахлаву в разогретой до 175 градусов духовке в течение 50 минут. Достаньте из духовки и залейте оставшимся сладким сиропом. Дайте постоять 20 минут.
Serve sweet baklava with a glass of milk, fermented baked milk or kefir.
Сладкую пахлаву подавайте со стаканом молока, ряженки или кефира.