Wash vegetables, herbs and eggs. Boil the vegetables. Place carrots and potatoes in a saucepan, add water and cook over medium heat until tender, about 30-40 minutes. Then remove the vegetables, cool and peel. Boil hard-boiled eggs. Place them in a ladle, add water and cook for about 10-12 minutes from the moment of boiling. Then cool under cold running water and peel. Prepare a plate, pastry mold and grater.
Вымойте овощи, зелень и яйца. Отварите овощи. Положите в кастрюлю морковь и картофель, залейте водой и варите на среднем огне до готовности около 30-40 минут. Затем выньте овощи, остудите и почистите. Сварите вкрутую яйца. Выложите их в ковш, залейте водой и варите около 10-12 минут с момента закипания. Затем остудите под холодной проточной водой и почистите Подготовьте тарелку, кондитерскую форму и терку.
Start forming the salad. Grate the potatoes and carrots on a medium grater. Open the jar of sprats, drain the oil, and mash with a fork. Separate the whites from the yolks and grate them. Then take a plate and place the cooking pan on it. Next, place the potatoes in the first layer, add salt and grease with mayonnaise, and place the fish on top of the potatoes. Then coat with a layer of mayonnaise. Next, distribute the carrots and also grease them with mayonnaise. Place the whites in the mold, add a layer of mayonnaise and place the yolks on top.
Приступите к формированию салата. Натрите на средней терке картофель и морковь. Откройте банку со шпротами, слейте масло, разомните вилкой. Отделите белки от желтков и натрите их на терке. Затем возьмите тарелку и поставьте на нее кулинарную форму. Далее первым слоем выложите в нее картофель, посолите и смажьте майонезом, выложите рыбу поверх картофеля. Затем промажьте слоем майонеза. Далее распределите морковь и также смажьте ее майонезом. Выложите белки в форму, добавьте слой майонеза и сверху выложите желтки.
Finish cooking. Leave the mimosa salad to sit for 15 minutes, then remove from the mold.
Завершите приготовление. Оставьте салат мимоза настаиваться в течение 15 минут, затем снимите с него форму..
Garnish the mimosa salad with sprats with chopped herbs and tomato slices.
Украсьте салат мимоза со шпротами нарезанной заленью и ломтиками помидора.