Wash vegetables, herbs and eggs. Prepare a saucepan, deep bowl, ladle and grater. Boil carrots and potatoes until tender, peel the vegetables. Hard-boil the eggs and peel them.
Вымойте овощи, зелень и яйца. Подготовьте кастрюлю, глубокую миску, ковш и терку. Отварите морковь и картофель до готовности, почистите овощи. Яйца сварите вкрутую и очистите от скорлупы.
Grate carrots and potatoes. Separate the whites from the yolks and grate them into different containers.
Натрите морковь и картофель на терке. Отделите белки от желтков и натрите их в разные емкости.
Place the canned pink salmon in a bowl, draining the juice first. Mash the fish with a fork, add mayonnaise and stir.
Выложите консервированную горбушу в миску, предварительно слив сок. Разомните рыбу вилкой, добавьте майонез и перемешайте.
Start assembling the salad. Place a layer of potatoes on a plate, smooth, spread with mayonnaise and salt. Next, lay out the fish, carrots, whites and yolks in layers. Coat each layer with mayonnaise, except the top one. Serve the salad chilled.
Приступите к сборке салата. На тарелку выложите слой картофеля, разровняйте, помажьте майонезом и посолите. Далее слоями выкладывайте рыбу, морковь, белки и желтки. Каждый слой промажьте майонезом, кроме верхнего. Подавайте салат в охлажденном виде.
Garnish the finished mimosa salad with pink salmon with fresh dill and parsley.
Украсьте готовый салат мимоза с горбушей свежими укропом и петрушкой.