Wash the meat under running water and dry with paper towels. Peel the cabbage, carrots, onions and garlic. Cut carrots, onions and cabbage into strips. Finely chop the garlic and herbs. Prepare a heatproof baking sheet. Turn on the oven to 200°C.
Мясо вымойте под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами. Почистите капусту, морковь, лук и чеснок. Морковь, лук и капусту нарежьте соломкой. Чеснок и зелень мелко порубите. Приготовьте жаропрочный противень. Включите духовку на 200°С.
Prepare the chicken. Sprinkle the meat with salt, ground black pepper and paprika. Don't cut. Fry in large pieces in oil in a frying pan until golden brown on both sides.
Приготовьте курицу. Мясо посыпьте солью, молотым черным перцем и паприкой. Не нарезайте. Крупными кусками обжарьте в масле на сковороде до золотистого цвета с двух сторон.
Tackle your vegetables. Mix carrots with cabbage, onion and dill, add salt and pepper, squeeze with your hands so that the vegetables release juice.
Займитесь овощами. Смешайте морковь с капустой, луком и укропом, посолите, поперчите, прожмите руками, чтобы овощи дали сок.
Prepare cabbage and chicken for roasting. Divide the cabbage and vegetable mixture into 2 parts. Place one part on the bottom of the baking dish, lightly pour oil from the pan where the chicken was fried on top. Place fried chicken pieces on top of the vegetable bed. Cover the meat with the remaining cabbage and vegetables, and pour oil from the pan again.
Подготовьте капусту и курицу к запеканию. Смесь из капусты и овощей разделите на 2 части. Одну часть выложите на дно формы для запекания, слегка полейте сверху маслом из сковороды, где жарилась курица. Сверху на овощную подушку выложите обжаренные куски курицы. Закройте мясо остатками капусты с овощами, снова полейте маслом из сковороды.
Bake cabbage and chicken. Cover the dish with chicken and cabbage with foil and bake in the oven at 200°C for 60 minutes. Then remove the foil and bake for another 15 minutes.
Запеките капусту и курицу. Накройте форму с курицей и капустой фольгой, запекайте в духовке при 200°С 60 минут. Затем снимите фольгу и запекайте еще 15 минут.
Transfer the chicken and cabbage to serving plates, sprinkle with dill and serve.
Курицу с капустой переложите на порционные тарелки, посыпьте укропом и подавайте к столу.